Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové bylinkové špízy

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 895 kJ /
931 kcal
Bílkoviny114,84 g
Tuky50,41 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy4,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z olivového oleje, česneku, bylinek, citrónové šťávy, soli a pepře vytvoříme marinádu - jde spíš o jakousi "pastu" (nejlepší je vše najednou roztlouct a utřít ve hmoždíři). Krok 2: Maso nakrájíme na kousky velikosti soust a naložíme do marinády. Krok 3: Před pečením ho napichujeme na špejle nebo jehly (můžeme použít i tuhé větvičky rozmarýnu - viz. foto)a prokládáme je kousky cibulky a bobkovými listy. Krok 4: Pekáč se špízy vložíme do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut - podle druhu masa, pečeme dozlatova. Příležitostně potíráme zbylou marinádou. Krok 5: Jako příloha jsou dobré šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou nebo jen zeleninový salát (např. tzatziky).

TIP: Jak připravit špízy - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové bylinkové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERYK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové bylinkové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERYK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes::yes:recept se mi líbí a foto je moc hezké jen mi tam trochu vadí ten bobkový list - pokud není čerstvý tak bych raději dala špetičku mletého (lze koupit) do té marinády, myslím, že by to šlo :-K

moc pěkný receptík,taky mám ráda bylinky v jídle,hlavně v létě když je větší možnost bylinek čerstvých.;-)+1:yes:

Eli,práve dnes ráno sme sa doma bavili o marinádach na gril a ja som hovorila,že najlepšia je úplne jednoduchá-z oleja,byliniek,citrónu,cesnaku a bob.listu.A akurát som natrafila na tento recept:-pHneď by som to išla realizovať,ale v noci bol silný vietor a zhodil mi všetky kvetináče s bylinkami z okna,takže mám po oregane aj koriandri,zostala len bazalka;-(

http://www.ajina-kucharka.wz.cz/recept.htmVůně bylinek, to je nádhera. Včera jsem si ze zahrádky donesla čerstvé bylinky, zkusím

Pro fanousky Jamieho Olivera prave vznika novy web.
Čerstvé informace z dění kolem Jamieho Olivera s možností nákupu.

www.e-jamie.eu

Najdete zde zajímavé a nejčerstvější informace ohledně Jamieho Olivera a jeho činnostech. Nechybí ani stručný Jamieho životopis, přehled dosud vydaných kuchařek a základní informace o jeho restauraci "Fifteen".

V průběhu budeme web obohacovat o články v každé ze základních položek menu a přidávat fotografie testovaných Jamieho receptů.

Krásné fotky a jídlo taky po přečtení vypadá silně jedle:yes:

dobré maso a bylinky...víc není potřeba :-p, vypadá to božsky :yes::yes:, taky nacpu zelené natě pomalu do všeho, ale už mi pomalu dochází zásoby, hlavně petrželky a ta kupovaná už mi tak nevoní :-(

Bylinek mám u nás doma plno - já se snažím pěstovat vše ,,, někdy zamrazím, usuším, ale nejlepší je, když někdo je u nás na zahradě a ptá se co - to je ?:-(( A já, pokud nemám vysačky-cedulky, také už nevím, mám toho tolik od mé sestry, že ani nevím , co pěstujeme, ale vše krásně voní a protože máme velkou zahradu, tak si tam "pinožím" vše , co dostanu, nebo si sama namnožím, což já ráda:-D

Mně se vždycky líbila kuchyň plná bylinek, ale neuměla jsem je používat. Tak jsem je tam jen měla, dokud neuschly. Vlastně mě to naučil až Jamie Oliver - teda jeho pořady :-), i když to podle mě občas přehání.
Babka kořenářka nejsem - musím je kupovat a pokud je nespotřebuji, tak je zahubím (nechtěně!!) :-)

No, já jsem myslela, že jsem si v létě nasbírala libečku dost, ale ne, už kupuji jen sušený. Bazalku mají snad v kořenáčích a petržel taky. Vypadá to fakt hezky s těma bylinkama, jen nejsem moc zvyklá. Vlastně jsem je začala používt až jsem začala chodit tady na recepty, samozřejmě krom třeba pažitky a libečku do polívky, dokud jsem měla čerstvý. Já se polepším v létě a pak ze mne bude babka kořenářka.:-)):-D Elizo :yes::yes:

Počkám na léto, až budu mít čerstvé bylinky. Teď mám jen sušené a to není ono. Sušená rajčata bych mohla dávat do všeho, mám je moc ráda, rodina naštěstí taky:-)

Děkuju :-). Ještě jsem zapomněla napsat, že někdy prokládám sušenými rajčaty vylovenými z oleje. Rodina je rozdělena 2:2 pro a proti. Ale to nevadí, já je klidně vyjím všechny...:-p Dnes jsem je neměla, bylo by to barevnější. Třeba příště :-).

To je lahoda, dělám to hodně v létě na grilu venku a libeček používám po hrstích. K tomu obkládám na veliký talíř spousty zeleniny a chleba- teď už budu péct chleba sama jupííí.;-):yes:

Sláááva bylinky i s libečkem a vypadá to nááádherně ;-):-p:yes::yes:

Elizo - luxusní :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jamie oliver recepty, jamie oliver kuchařka, spiz z veprove panenky, kucharka jamie oliver, vepřové špízy, vepřová panenka jamie oliver, vepřové maso na bylinkách, bylinky na veprove maso, spízy z veprove panenky, vepřové na bylinkách, jamie oliver vepřová panenka, recepty jamie oliver, špíz z panenky, vepřová panenka špíz, vepřová panenka se sušenými rajčaty, špízy vepřové, vepřová panenka na bylinkách, špízy z panenky, jamieoliverrecepty, panenka plněná sušenými rajčaty

Suroviny:
panenka vepřová, čerstvé bylinky, libeček, cibulka jarní, česnek, olej olivový, šťáva citronová, bobkový list, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu