Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královský řez

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Náročný

Suroviny

Porce: 1 plech (28x35cm)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 114 kJ /
3 134 kcal
Bílkoviny111,62 g
Tuky209,54 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,37 g
Sodík 1,33 g
Sůl2,89 g
Sacharidy197,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků. Krok 2: Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové. Krok 3: Pečeme při 160°C 30-35 min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout. Krok 4: Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády. Krok 5: Dezert necháme vychladit a podáváme.

Zveřejněno 15. 3. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

Láska prochází žaludkem, zní to otřepaně, ale platí to! A kdy jindy se před svým milým ukázat, když ne na Valentýna, že?

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královský řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5QJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královský řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5QJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-K:-K:-K

Hrašuľka.Hráštek: Pro jistotu jen upřesním, že mám na mysli plech s vyššími okraji, nikoliv ten nízký, který se používá třeba při pečení rolády :yes:

Hrašuľka.Hráštek 16. 3. 2014 20:04
MishkaCZ: Ďakujem za odpoveď, takže na normálny plech a nie do formy :yes: Fajn, dik ;-):-K

Hrašuľka.Hrašuľka: Já jsem použila normální hranatou. Z upečeného těsta jsem poté pomocí vykrajovátka udělala srdíčko, protože jsem to dělala k Valentýnu. Ale při běžném pečení stačí nakrájet na čtverečky či obdélníčky

Hrašuľka.Hrašuľka 16. 3. 2014 15:43
Tak presne takýto recept už hľadám dosť dlho - zo špaldovej múky a nadýchaný, ako obláčik. :yes::yes::yes:
A pre mňa má ešte aj správny názov.:-K:-K:-K
Už sa naň skutočne teším, len som nepochopila, do akej formy :-?:-?:-?

Hezký dortík :yes:

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, královský rez, královské řezy, královské řezy recept, tncz nova žloutkové řezy, královský perník, tncz nova, kralovske cokoladove rezy, královský řez recept, královské řezi, královský řezy, recept na kralovske řezy, recepty fejzbuk, královské čoko rezy, rezi na plech nejnovější recepty, facebook -recepty, to nejlepší na plech nejnovější recepty, facebook recept řezy recept, nejlepší řezy na plech nejnovější recepty, www facebook recepty

Suroviny:
vejce, mouka špaldová hladká, cukr třtinový, vejce, mouka špaldová hladká, cukr třtinový, kakao bio, marmeláda višňová, šlehačka rostlinná, tvaroh měkký, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu