Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí osúch (s medvědím česnekem)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 340 kJ /
4 622 kcal
Bílkoviny121,83 g
Tuky164,52 g
Vláknina42,51 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy642,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody odoberieme cca 200 ml, vmiešame cukor, 2 PL hladkej múky a rozdrobíme droždie. Rozmiešame a necháme v teple stáť aj 2 - 3 hodiny. Krok 2: Do misy dáme oba druhy múky, soľ, olej, kvások a pridávame postupne vlažnú vodu, vymiesime pružné ceste. V teple necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 3: Potom rozdelíme na 2 časti, každú vyvaľkáme na veľkosť veľkého plechu, dáme na plech s pečiacim papierom. Necháme stáť asi 30 minút, vtedy natrieme smotanovou zmesou, dáme do rúry a pečieme. Pri 200 stupňoch asi 10 minút, potom pri 180 stupňoch ešte asi 10 minút - každý sa riadi svojimi skúsenosťami. Krok 4: Smotanovo - cesnaková zmes:

800 g kyslej smotany zmiešame so soľou, čiernym korením a posekanými (umyté a osušené) listami medvedieho cesnaku. Rozdelíme toto množstvo na 2 časti - potrieme cesto a pečieme.

Zveřejněno 16. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí osúch (s medvědím česnekem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zEw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí osúch (s medvědím česnekem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zEw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pěkný jarní recept:-D, nějaká zásoba je, určitě vyzkouším:-p+:yes:

hosta:;-)dík.

Ten rok ale utekl - už zas máme medvědí období:-)). Osúch jsem už podle tebe dělala a je moc dobrý:yes:

vladi:ďakujem ti, opravila som to - poplietli sa mi stupne a minúty trochu...

Moc pěkné:-p, já tedy budu muset medvěda nastavit kopřivami, tolik ho bohužel nemám :-(

magdalenka:tak tuhle "slanou" dobrotu vyzkouším - děkuji za inspiraci- jen si prosím Magdalenko oprav v textu to o tom pečení nejdřív pečeme na 200 st. asi 10 min. a potom ještě NE 180 min. - nic ve zlém!!! chybička se Ti vloudila.:yes:;-);-)

Recept se mi moc líbí:yes::yes: Hodně jsem si poslední dobou oblíbila zeleninu v jakéholi podobě a v této úpravě vypadá medvědí česnek velmi zajímavě a dobře.:yes::yes:+2

Jitkas:;-) sezóna je krátka...mrazený ani sušený akosi neuznávam.

magdalenka: "Zbadala" a vzdy ocenila! Vidim tez, ze latifundie davaji fantastickou urodu, tise zavidim, ale opravdu uprimne preji.

Jitka, ďakujem ti:-K. Asi si zbadala, že ja nemám rada preplácané recepty, všetko mám rada jednoduché, menej je často viac.

Tak to je velika krasa, napln uzasna a vse neuveritelne lehke a nepreplacane, proste nadhera!

Tématické fráze:
medvědí česnek recepty, medvědí česnek, recepty s medvědim cesnekem, osúch recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky, recepty z medvědiho medvědího česneku, pasta s medvědího medvědího česneku, uprava z medvědího česneku, recept na medvědí česnek, osuchycesnekove, cesnekovy osuch recepty, langoše s medvědím česnekem, pečení s medvědím česnekem, celozrnné těstoviny s medvědí česnekem, vepřové s medvědím česnekem, medvědí česnek úprava

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná žitná, sůl, cukr krystal, droždí, olej, voda, smetana zakysaná, česnek mědvědí, sůl, pepř,

Přidat fotografie receptu