Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené portobello

Portobello jsou velké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobně jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit, grilovat, restovat, nebo třeba zapékat - tak jako v tomto receptu.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pajinka1987

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 910 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny39,16 g
Tuky212,73 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,71 g
Sacharidy13,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: U žampionů oddělíme klobouček od třeně (nožičky). Nožičku nakrájíme na menší kostičky. Krok 2: Cibuli nakrájíme najemno a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme najemno. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme anglickou slaninu, nakrájené nožičky ze žampionů a osolíme a opepříme podle chuti. Krok 4: Krátce orestujeme do změknutí, odstavíme a necháme vychladnout. Krok 5: Do zchladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr a jedno vejce. Krok 6: Kloboučky žampionů zlehka osolíme a naplníme je směsí. Krok 7: Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut dozlatova.

TIP: Jak připravit žampiony portobello

Zveřejněno 22. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené portobello

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKAl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené portobello

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKAl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Recept super.

Laďka a Marie nejspíš vaří jen z pytlíku a tak to neumí ocenit. 8-(

tejaja: Je, ale někomu stojí za to se kvůli tomu i zaregistrovat na topkách. :-O

Zobrazit 2 starší odpovědi

Vladimír 50 22. 1. 2017 00:47
Tento recept jsem tady našel dnes,22.1.2017.Žasnu,jak někteří tady machrují nad tím,jak někdo napíše recept=Laďka.Hlavně,že se staví do role chytré horákyně,koho poučuje?Tady se PÍŠOU RECEPTY, ne diktáty ve škole.Takových pisálků je tady bohužel dost.Žampiony osolím,náplň udělám z papriky,šunky,zelené petrželky,2 vajec,mletého koriandru,kmínu.Studenou náplň dám na houby v pekáčku,peču 20 min,přidám uzený ementál. :yes::yes::-K

Žampiony mohu v jakékoliv podobě - tohle je dobré:yes:

Děkuji Václave a jsem ráda, že Vám chutnalo :-) Paní Ladko a paní Marie, nemyslím si, že jsou vhodné tyhle komentáře. kdybych měla zájem o opravu pravopisu, tak se na Vás příště obrátím :-) Možná by Vás překvapilo jakou vykonávám práci a jaké mám znalosti v jiných věcech a i to jakého vzdělání jsem dosáhla, ale od toho jsou opravdu jiné stránky :-)
Za gramatické chyby se omlouvám, ale snažila jsem se :-)

Paní Ladka by měla hodnotit obsahovou stránku receptu a ne prudit za každou nesmyslnou gramatickou chybu :-) Každopádně výborný recept, vyzkoušeno, pochvaluji si :-)

No to je fakt, paní zřejmě neni moc vzdělaná :)

...ale pravopis v receptu je příšerný... :-((

Nedávno bych ještě nevěděla, co to je portobello.;-) Ale bylo to v Prostřeno. Mám ráda tenhle druh receptů;-)

Tématické fráze:
portobello, zapečené portobello, portobello recept, portobello recepty, portobelo, plněné portobello, porto bello, žampiony portobello, portobelo recept, zapečené portobelo, porto belo, co je portobello, portobelo recepty, recepty portobello, recept na portobello, žampiony portobello recept, žampiony portobello recepty, portabelo, portobello žampiony, pečené portobello

Suroviny:
portobello, slanina anglická, cibule, sýr tvrdý, vejce, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu