Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort SRDCE S KOPRETINAMI pro babičku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bartlice Bartlice

Náročný

Doba přípravy Záleží na šikovnosti. :)

Záleží na šikovnosti. :)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 674 kJ /
4 702 kcal
Bílkoviny69,08 g
Tuky468,86 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 2,83 g
Sodík 734 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy43,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: ČOKOLÁDOVÝ KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem třeme do běla, potom postupně přimícháme horkou vodu a polohrubou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, který smícháme se zbytkem těsta. Nyní už přidáme jen nastrouhanou čokoládu a kakao. Krok 2: KARAMELOVÝ KRÉM: Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov. Krok 3: Na korpus potřebujeme 2 dortové formy ve tvaru srdce, jednu menší a jednu větší, já jsem použila nastavitelné formy od Westmarku (odkaz viz poznámka). Formy vyložíme pečícím papírem a vlijeme do nich hotové těsto tak, aby byly výšky obou korpusů stejné. Krok 4: Když hotové korpusy vyndáme z trouby, necháme je chvíli vychladnout a oba rozkrojíme. Do velkého korpusu navíc vyřežeme podle malého srdce malou "základnu" hlubokou cca 5 mm, aby do sebe potom oba korpusy dobře zapadly. Krok 5: Nyní naplníme korpusy krémem a potřeme je jím i z venku tak, aby jsme zahladili veškeré nerovnosti. Takto připravená srdce vložíme do ledničky a začneme vytvářet potahovací hmotu. Krok 6: POTAHOVÁ HMOTA: Marshmallowny vysypeme do misky a vložíme do mikrovlnky. Tu zapneme a sledujeme, když marshmallowny nabobtnají, mikrovlnku vypneme. Nyní do lepkavé hmoty začneme rukama zapracovávat moučkový cukr, který budeme přidávat dokud nebude mít hmota správnou konzistenci (nesmí lepit, ale zase nesmí být příliš tuhá aby šla rozválet). Krok 7: Když máme potahovou hmotu hotovou, kousek jí odebereme a obarvíme na žluto, a trochu větší kousek necháme bílý. Z těchto barviček následně pomocí vykrajovátek vykrájíme kopretiny a do jejich středů vložíme malé žluté kuličky. Krok 8: Všechnu ostatní hmotu obarvíme na červeno a rozválíme do tloušťky cca 3 mm. Takto rozválenou hmotou potáhneme korpusy (každý zvlášť!), které jsme vyndali z ledničky a uhladíme do dokonalosti. Přebytečnou hmotu okrájíme. Krok 9: Nyní sestavíme obě srdce dohromady a pomocí alkoholu (já používám rum) přilepíme hotové kopretiny. Dort je hotov, můžeme ho podávat.

Zveřejněno 23. 3. 2014

Poznámka autorky Bartlice

http://varenihrou.cz/Peceni-a-formicky/formy-podlo... Tuto stránku opravdu doporučuji! :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort SRDCE S KOPRETINAMI pro babičku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKGY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort SRDCE S KOPRETINAMI pro babičku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKGY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Děkuju! :-8

Pěkný dortík :yes::-K:-K

Bartlice: Nemusíte se omlouvat, bylo by škoda nechat tam tuhle vadu na kráse, která by zřejmě odradila případné pekaře.:-)

Hezký něžný dortík a je i s receptem a postupem, to opravdu oceňuji:-):yes::yes::yes::yes:
takže jeden bodík za recept a jeden ode mne za přístup, že si z toho tady neděláš jen galérii;-):yes:

Ano omlouvám se, recept je stejný jako u mého předchozího dortu, takže jsem ingredience zkopírovala a jenom vše vydělila 5ti a na prášek do pečiva jsem evidentně zapomněla :-)).. Děkuji za upozornění a ještě jednou se omlouvám! :-)

Terezko, je to moc hezké. :yes: Ale 5 prášků do pečiva na 6 vajec a cca 1/4 kg mouky? :-O Nespletla jste se? Vždyť to bude nepoživatelné! Kromě toho do piškotového těsta se vůbec žádný prášek do pečiva dávat nemusí. Když pořádně našleháte bílky i žloutky (třeba dohromady nebo bílky našlehat s cukrem a pak přidat žloutky), tak budete mít těsto kypré až až! Nebo jen trochu kvůli kakau a čokoládě.

Tématické fráze:
piškotové těsto hrníčkové na dort, dort srdce, potahovaný dort srdce, dort malé srdce recept, dort srdce recept, dort ve tvaru srdce, potahovani dortu srdce, srdce dort pro dva, dort s kopretinami, dorty s kopretinami, dort červené srdce, recept na korpus velke srdce, hrnickove testo na dort, dorty ve tvaru srdce, forma srdce nastavitelná, recept na mensi dort srdce, hrnek s kopretinami, recept na dort ve tvaru srdce, dort potahovaný srdce, těsto na srdcovou formu

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, voda, vejce, kakao, čokoláda, prášek do pečiva, pečící papír, salko, máslo, marshmallow bonbóny, cukr moučkový, potravinářské barvivo červené, potravinářské barvivo žluté

Přidat fotografie receptu