Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosový koláč s mangovým krémem

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 711 kJ /
2 560 kcal
Bílkoviny34,64 g
Tuky192,51 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 875 mg
Sůl2,19 g
Sacharidy167,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme kokos a dáme ho opražit do předehřáté trouby na 180°C asi 5 minut. Kokos jednou promícháme, aby se všechen opražil. Když má zlatavou barvu vyndáme ho z trouby a necháme vystydnout. Krok 2: Z vychladlého kokosu, prosáté mouky, studeného másla pokrájeného na kousky, cukru a soli vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na půl hodiny do lednice. Krok 3: Formu (nejlépe s odnímatelným dnem) o průměru 23 centimetrů vymažeme máslem. Krok 4: Vychladlé těsto rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie na velikost formy a vyložíme jím vymazanou formu. Těsto, které přesahuje formu, ořízneme a ze zbytků vytvarujeme sušenky, které dáme péct společně s koláčem. Krok 5: Na těsto položíme pečicí papír a zatížíme ho luštěninami (aby se těsto při pečení nezvedalo a aby nesjelo z boků formy). Takto připravenou formu s těstem dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10-15 minut. Poté odstraníme papír s luštěninami a dopečeme koláč dozlatava. Po upečení necháme zcela vychladit. Krok 6: Krém: v 1 lžíci studené vody namočíme želatinu. Krok 7: Žloutky oddělíme od bílků. Krok 8: Ztuhlé máslo nakrájíme na malinké kousíčky a dáme ho opět do lednice. Krok 9: Mango oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme ho na kousky. K mangu přidáme cukr, citronovou šťávu a rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme žloutky a vše znovu rozmixujeme. Rozmixovanou směs propasírujeme přes husté síto. Krok 10: Nádobu s propasírovanou směsí dáme do kastrolu s horkou vodou, tak aby se dno nádoby s mangovou směsí nedotýkalo vody. Krok 11: Za stálého šlehání zahříváme nad párou. Teplota směsi by neměla překročit 80°C. Do již teplé mangové směsi přidáme nabobtnalou želatinu. Krok 12: Pokračujeme ve šlehání dokud se želatina nerozpustí. Celý tento proces trvá 10-15 minut. Krok 13: Poté sundáme mangovou směs z ohně a do teplého postupně zašleháváme máslo, kousek po kousku. V žádném případě nedáváme všechno máslo najednou. Krok 14: Hotový krém necháme mírně zchladnout a poté ho přemístníme na vychladlý kokosový základ. Krok 15: Když je krém úplně vychladlý, dáme koláč do lednice, kde ho necháme ztuhnout do druhého dne. Krok 16: Druhý den můžeme koláč ozdobit drobným ovocem a podávat.

Zveřejněno 24. 3. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový koláč s mangovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bpxn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový koláč s mangovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bpxn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Aaaaach.....to je tak krásně pozitivní foto v dnešním pošmourném dni, nemohu se vynadívat, úplná škoda byla zakrojit:-p. Máte u svých receptů opravdu nádherné fotky, už přes hodinu se jimi probírám a obdivuji:yes:

chiara: Díky za všechny milé komentáře u mých receptů :-K

Díky všem za milé komentáře :-K

:yes::yes::yes::-O

Vážně není,co dodat:-* nádhera:-K:-p:yes:
To zas bylo jednou krásné počteníčko,včetně prohlídky fotopostupu:yes:Protože takové věci neumím:-8alespoň jsem se ráda podívala;-)

Nádhera :yes::yes::yes::-K

:-O Zajímavý korpus - s opraženým kokosem. :-p Kokos sice občas do těsta přidávám, ale nikdy jsem ho nepražila - bude mít jinou, ale určitě zajímavou chuť. :-O No a mangový krém - mňam.
A máš perfektní fotopostup. :-K Takže suma sumárum 1000 bodů je málo. Posílám Ti alespoň ten povolený jeden.:yes:

no maucta, to je panečku nářez:-) vypadá to doost hustě, jak by pravilo mé dítko a nýčko i já. Tomu se říká tropický koláč:-p
supr foto:yes:

nemám slov:-O - nebo snad jediné: NÁDHERA, na mne asi moc pracné, ale obdivuji tě, i úžasné fotky a fotopostup v odkazu:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak opražit kokos, mango kolac, jak upražit kokos, buchta s mangovym kremem, opražit kokos, kokosovy kolac s mangem, košíčky s mangovým krémem, kokosový koláč, kokosový koláč s krémem, koláč z manga, koláč mang, jak opražit kokos?, kokosovy raw koláč, kolac s mangovou polevou, koláč s mango, krehky kolac s mangem, moucnik z mangovym kremem kremem, raw kolac s mangem, kokos koláč, mangové máslo recept

Suroviny:
kokos strouhaný, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, sůl, želatina prášková, mango, cukr, šťáva citronová, žloutek, máslo, ovoce

Přidat fotografie receptu