Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luštěninové karbanátky s jarní remuládou a bramborovou kaší

Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky doplní chutná jogurtová remuláda.

Hodnocení receptu je 3,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janka 46 Janka 46

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby namočení luštěniny

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby namočení luštěniny)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 291 kJ /
1 743 kcal
Bílkoviny107,74 g
Tuky61,12 g
Vláknina69,14 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 459 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy156,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách, čočku a cizrnu přes noc namočíme do vody. Krok 2: Druhý den vodu slijeme, zalijeme čistou vodou a uvaříme do měkka. Krok 3: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Z luštěnin slijeme vodu, přidáme brambory, česnek, jedno vejce a rozmixujeme. Krok 4: Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve je obalíme v celozrnné mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Krok 5: Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný tuk. Krok 6: Připravíme remuládu. Vajíčka na tvrdo oloupeme a rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky a pažitku nasekáme. Ředkvičky nakrájíme najemno. Krok 7: Žloutky ušleháme s jogurtem. Přidáme olej, ocet, sůl, pepř, pažitku, bílky a ředkvičky.

Zveřejněno 24. 3. 2014

Poznámka autorky Janka 46

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu

Místo hrachu můžete použít pohanku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luštěninové karbanátky s jarní remuládou a bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAJl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luštěninové karbanátky s jarní remuládou a bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAJl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Karbanatky jsem nezkoušela, ale remulada je skvělá! Chuť mě vrátila do doby asi před 30 lety, kdy nám něco velmi, velmi podobného (bez olivoveho oleje a octa, jen s jogurtem) dělávala jako dětem mamka. Neříkala tomu remulada, ale ředkvičkový salát a přikusovali jsme rohlík. U nás dnes bude s holandskými řízky.

Jani,máš to moc hezky přichystané:-K:yes:
Věřím,že jste si s tou pohankovou verzí pochtnali;-)Mě by chutnalo také:-p

Tématické fráze:
recepty ze svatojanu, kucharka ze svatojanu recepty, kuchařka ze svatojánu, luštěninové karbanátky, recepty ze svatojánku, kuchařka ze svatojánku, luštěninové karban, luštěninový karbanátek, karbanátky z lustenin recept, recept karbanátky s lusteninou, cizrnové karbanátky recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky 24.3.2014, kaše brambborova a karbanatek, lusteninové karbanátky s bulgurem, recepty z kucharky ze svatojanu moucniky, kuchařka ze svatojánu - recepty, recepty kucharky ze svatojanu, karbanátek luštěninový se sýrem, kuchařka ze svatojánu karbanátky, karbaná z cizrny

Suroviny:
cizrna, čočka, hrách, česnek, brambory, vejce, koření oregáno, máta, sůl, pepř mletý, mouka celozrnná, strouhanka, vejce, jogurt bílý, olej olivový, ocet vinný, sůl, pepř mletý, pažitka, ředkvičky

Přidat fotografie receptu