Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj první krůtí pokus

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Suzuk

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve v hrci přivedu k varu vodu s pohankou a v jiném hrnci polentu podle návodu. Rychle stáhnu, přiklopím a oboje šoupnu dojít pod peřinu. Počká to teplé než bude maso hotové, je to nejšetrnější způsob přípravy a pak to jen smíchám dohromady. Krok 2: Na pánvi osmahnu slaninku nebo podobnou dobrotu, ale to nemusí být a cibulku na proužky osmahnu na troše oleje. Krok 3: Přidám na kostičky nakrájené masíčko a prudce zarestuju. Až se zatáhne, tak osolím a okořením, zaliju horkou vodou a dusím cca 15 minut pod pokličkou. Krok 4: Na dalších 15 minut přidám nakrájené žampióny a cuketku (normálně mám ráda zeleninu na skus, ale ta cuketka, jak se rozvaří, tak celou směs krásně zahustí), podle potřeby vodu dolévám. Krok 5: Po asi půl hodině se maso skoro rozpadá a můžu podávat s tou super zdravou přílohou, o které jsem nevěděla jak bude společně chutnat, ale dopadlo to na výbornou :)

Zveřejněno 1. 4. 2014

Poznámka autorky Suzuk

Opravdu poprvé v životě jsem koupila krůtí maso. Jednak jsem už na něj byla zvědavá a taky v masně neměli kuřecí stehenní řízky a vedle se na mne koukala krůtí stehýnka :D

Celou směs jsem okořenila poctivě pálivou směsí, to já ráda, ale samozřejmě je to na každém.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj první krůtí pokus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKBZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj první krůtí pokus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKBZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Hrašuľka.Hráštek 6. 4. 2014 21:03
tejaja: Presne mi z duše hovoríš, ja som dopadla po prvom pokuse rovnako. To má chuť niekde na pol ceste medzi detskou krupicou a kukuričnou polentou. :-S:-S
Proste, v tomto prípade niet nad klasiku :-p:-p, ale u nás v rodine tiež používajú instantnú, lebo je to rýchlo hotové.:-O:-O:-O
A to si poriadna polenta vyžaduje čas a trpezlivosť. Ale to my "mladšie" máme :-D:-D:-D:-K:-K:-K

Dievčatá, ja som instantnú skúsila raz, a pokorne som sa vrátila ku klasickej kukuričnej krupici. Je oveľa chutnejšia a lepšie sa s ňou pracuje. Polenta z nej je na neporovnanie s instantnou. Ale samozrejme, kto ako má rád. ;-)

Hrašuľka.Hráštek:ja som instantnú nevidela u nás...ale ani som nehľadala, aj to je pravda. Varím obyčajnú kukuričnú krupicu.

Hrašuľka.Hráštek 5. 4. 2014 21:26
Suzuk: Ďakujem za vysvetlenie. Pohánka s dá robiť aj ako ryža - orestovať, potom zaliať horúcou vodou - ale len zarovno - dochutiť, a nechať dôjsť, mala by byť na skus a potom jednotlivé porcie znova trochu orestovať.
Tú instantnú polentu skúsim urobiť podľa teba a uvidím. Zatiaľ ju poctivo varím z kukuričnej krupice, tá má - podľa mňa - lepšiu chuť.;-);-)
Ale tú kombináciu vyskúšam, to sa mi páči. :yes::yes::yes:
Ono by to možno stačilo poliať rozškvarenou slaninkou s cibuľkou. Mňam.:-p:-p

Hrašuľka.Hrašuľka: pohanku zaliju studenou vodou (množství pouze odhaduji) a přivedu k varu. Okamžitě stáhnu z plotny a zaklopené pokličkou dám do pěřin. Má dost specifickou chuť a jeden čas jsem se jí už přejedla. Tak jsem přesedlala na instantní polentu, kterou také sypu do odhadnutého množství osolené a dál okořeněné vody. Jakmile zkoustla, šla přiklopená za pohankou (každé ve svém hrnečku). Když bylo maso hotové, tak jsem polentu jakoby rozkrájela vidličkou a promýchala s pohankou. Pouhý pokus a vyšel, protože chuť pohanky nebyla tak výrazná. Takže asi tak ;-)
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí :-D

Hrašuľka.Hrašuľka 2. 4. 2014 21:11
Suzuk: Poprosím o podrobnejší popis tej prílohy. Pohánku iba uvariť :-? A tá polenta, to je instantná:-? Tá mi totiž nikdy nechutnala, dokonca ani ako kaša na sladko:-!:-//
Potom sa to zmieša, alebo sú to dve prílohy:-?:-?;-);-)
Vopred ďakujem:-!:-):-):-)

Suzuk:;-):yes:

Vidíš, to jsem se zapoměla vyjádřit, co té svojí krůtí prvotině říkám. Tak musím říct, jsem cimprlich přes nos a to krůtí mi nejdřív nevonělo (né jako že by bylo jetý, ale prostě je cítit jinak než kuřecí). Ale během dušení a s tím kořením se to změnilo přímo v libou vůni:-O Hotové mi konsistencí připomělo spíš dobře udělané vepřové:-8 A chuťově...jak to popsat?! Tak asi, že se těším na příští krůtí pokus :-p Bála jsem se totiž těch šlach co mi někdo řikal, že to maso má, proto jsem tak dlouho krůtímu masiku odolávala:-D

No a co říkáš na krůtí? Já ho používám docela často a nevidím moc velký rozdíl mezi krůtím a kuřecím;-). Pálivé miluji taky a líbí se mi tvá příloha. Tak já sice zase nikdy neměla polentu, ale pohanka je super;-)

Tématické fráze:
recepty z krůty, kruti prsa na rýchlo, krůtí s pohankou, top recepty krůtí maso, krůtí polenta, polenta s pohankou recepty, krůtí stehna aby nebyla cítit, polenta a krůtí maso, kruti se zdravou prilohou, kruti maso spatne udelane, krůtí maso - co z něj, krutí nás, krůtí maso a kuřecí maso rozdíl

Suroviny:
stehno krůtí, bůček uzený, cibule, žampióny, cuketa, kmín mletý, chilli paprika čerstvá, tymián, rozmarýn, pepř čtyř barev, sůl, polenta, pohanka

Přidat fotografie receptu