Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika na pomerančích

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Středně náročný

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 365 kJ /
804 kcal
Bílkoviny85,81 g
Tuky25,22 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 363 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy22,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Krok 2: Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí, přidáme játra a necháme zatáhnout. Krok 3: Poté přidáme kůru a šťávu z pomeranče, rozdrcené stroužky česneku a čerstvý tymián. To vše zalijeme panákem brandy nebo likéru a necháme 10-15min restovat, dokud se nevypaří alkohol i šťáva. Krok 4: Poté už jen stačí nechat vychladnout, důkladně rozmixovat, rozdělit do mističek (nejlépe silikonových kvůli vyklopení) a dát ztuhnout do lednice. Při servírování můžete přidat opražená dýňová semínka. Krok 5: Tato paštika je hodně pevná, takže je spíše na krájení, ale pokud ji chcete mazlavější, tak po mixování opatrně nařeďte rostlinnou smetanou. Nebo nenechte při restování vypařit veškerou tekutinu.

Zveřejněno 4. 4. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

Už straaaaašně dlouho jsem se na domácí paštiku chystala, ale pořád jsem ze všech stran slýchala, jak je to náročné a že se málokdy povede. Také co člověk, to jiný recept a postup. Někdo používá syrová játra a peče, jiný orestuje a nechá ztuhnout. Někdo dělá s houbami, brusinkami, ořechy, jiný používá spolu s játry také maso atd. Tak a co si vybrat? Nakonec jsem se rozhodla prubnout recept od Alex z Prostřeno (anglický týden v Brightonu), protože mne zaujala kombinace jater a pomeranče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ok1B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ok1B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-p:-p:yes: Já dělám tu se smetanou,většinou s brusinkama nebo sušenýma švestkama...s pomerančem vyzkouším, musí to být mňamka:-p

Tématické fráze:
servírování paštiky, řeznické recepty na paštiky, servirovani domaci pastiky, pastika s pomerancem, paštika s pomeranč, pastika servirovani, domácí paštika s na pomerančích, paštika s pomeranči, prostřeno recepty jatrova pastika, jak servírovat pastiku, prostřeno játrová paštika, domácí játrová paštika s pomeranci, jak se dela reznicka pastika, domácí játrová paštika prostřeno, drůbeží paštika ke krájení, servírování paštik, domácí paštika s pomeranči, játrová paštika s pomerančem, domácí drůbeží jatrová paštika, jatrova pastika prostřeno

Suroviny:
játra drůbeží, sádlo kachní, cibule červená, pomeranče, česnek, brandy, tymián, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu