Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 271 kJ / 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,70 g |
Tuky | 38,11 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 2,90 g |
Sůl | 6,25 g |
Sacharidy | 30,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Briky prekrojíme (ja som ich prestrihla) napoly, potrieme rozšľahaným vajíčkom, oblé okraje trochu zahneme a polovice placiek preložíme tak, aby vznikli dva pásy.
Krok 2: Na koniec pruhu dáme asi 1 lyžicu plnky a cez ňu prehneme špic cesta k protiľahlej strane pruhu tak, aby vznikol trojuholník.
Krok 3: Trojuholník potom prehneme do opačnej strany a takto pokračujeme, kým sa plnka nedostane ku koncu pruhu.
Krok 4: Špic briku zahneme dovnútra.
Krok 5: Briouate sa buď vyprážajú v oleji alebo sa potrú rozšľahaným vajcom, poukladajú na plech s papierom na pečenie a dajú sa piecť na 15-20 minút do rúry predhriatej na 180°C . Briouate sa robí naslano aj nasladko (typický a skvelý dezert je s neošúpanými mletými mandľami, škoricou, fleur d'oranger a medom), s mäsom aj bez mäsa. Moja plnka je z toho, čo som mala práve doma.
Krok 6: Na oleji som orestovala nadrobno pokrájanú cibuľu, pancettu, šunku a reďkovky, pridala som popučené zemiaky,soľ a 1 čl harissy a všetko spolu podusila.
Krok 7: Briouate si každý môže naplniť, čím chce.
Zveřejněno 4. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briouate
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rn4z
Moje poznámka
Briouate
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rn4z
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 10 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 13 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 14 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Míša řezy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 3 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 3 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 4 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 4 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
harissa spice,
jak připravit briky s vejci
Suroviny:
placka brekov,
šunka,
pancetta,
brambory,
ředkvičky,
cibule,
vejce,
olej,
harissa,
sůl
Komentáře (4)