Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebový věnec

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 732 kJ /
892 kcal
Bílkoviny27,25 g
Tuky2,88 g
Vláknina9,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy184,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme 3/4 množství polohrubé a ostatní dva druhy mouky, sůl, sušené droždí a vodu a vařečkou vypracujeme těsto. Přikryté utěrkou necháme asi dvě hodiny kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Krok 2: Potom vložíme i s mísou do ledničky a necháme asi hodinu vychladit. Krok 3: Vychlazené těsto vyklopíme na vál pomoučený zbylým množstvím polohrubé mouky a všechnu do těsta řádně zapracujeme. Vrátíme do mísy a necháme v teple asi 30 minut dokynout. Krok 4: Vyhřejeme troubu na 240°C a do ní vložíme dospod rendlík s vodou a do horní části plech na pečení. Krok 5: Vykynuté těsto znovu vyklopíme na vál s pomoučeným archem papíru na pečení a utvoříme věnec: Do "kopečku" těsta uděláme pomoučenou pěstí otvor (neděste se toho, opravdu to jde) a pomocí prstů následně vytvarujeme věnec o průměru cca 23 cm s vnitřním otvorem cca 11 cm(není podmínkou) :). Necháme 15 min odpočinout. Krok 6: Nůžkami uděláme do těsta 12 - 14 hlubokých zástřihů a snažíme se jednotlivé paprsky vytáhnout do boků. Necháme znovu 15 min odpočinout. Krok 7: Na rozpálený plech stáhneme na papír z vykynutým těstem a pečeme cca 20 min dozlatova.

Zveřejněno 5. 4. 2014

Poznámka autorky senky

Prosím zkušené pekařky, aby po mně nechtěly vědět důvody technologického postupu. Z pudu sebezáchovy se vždy držím přesně receptu i popisu práce :D :D

Zdrojem je Chuť a styl z loňského roku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gK1Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gK1Z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Díky za nahlédnutí do receptu :-K

Vypadá moc dobře Jani :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

chocolate: Ty jsi teda rychlík:-) krásná fotka, díky :-K

senky:Foto pridano;-)

chocolate: Nezapomeň a přidej, těším se ;-):-)

Venec se pece, snad nezapomenu pridat foto;-).Jani diky za prima napad.Bodik pridavam.
Do testa jsem pro ovoneni pridala trochu drceneho kminu a fenyklu.

To vypadá velmi dobře, už jsem bodík dala dřív:-)

Moc hezky si hraješ s těstem :yes::yes:

Vždy sa mi páčia "hrátky" s kysnutým cestom...:yes:
V chladničke kysne cesto pomaly a je vraj chutnejšie. Také niečo som čítala. Ale Cathleen by odpovedala fundovane určite.

Už jsem ho okukovala na FB, vypadá velmi dobře Jani;-):yes:

Moc dobře to vypadá:yes:

Kdo má rád spoustu křupavé kůrky,ten si..pošmákne:yes:

Tématické fráze:
recepty chuť a styl, věnec z česneku, věnce z česneku, chlebový adventní věnec, chlebový venec s česnekem, recept česnekový věnec, věnec na pečení, adventní věnec chleba, adventní věnec s uzeninou, adventní věnec z chleba, věnečky z polohrubé mouky, mazancový dalamánky, brijoškový chleba, jak udělat česnekové věnce, věnec a papír na pečení

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, sůl hrubá, droždí sušené, voda, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu