Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dřevorubecký kastrůlek

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 032 kJ /
2 159 kcal
Bílkoviny106,58 g
Tuky142,99 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 2,79 g
Sůl6,26 g
Sacharidy98,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme, rozkrájíme, osmahneme na sádle a pak podusíme. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, až do vydušení šťávy. Krok 2: Ve větším kastrůlku do voňava osmahneme na sádle drobně pokrájenou cibuli a bůček nakrájený na kostky. Krok 3: Ke směsi pak přidáme dušené houby, brambory nakrájené na kostky, podle chuti opepříme, dosolíme (můžeme i znovu okmínovat) a dáme péct do trouby. Krok 4: Asi po 20-25 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a zapečeme dozlatova. Pokud je bůček tučnější, sádlo na osmažení dávkujeme opravdu opatrně, aby jídlo nebylo ve výsledku moc mastné.

Zveřejněno 11. 4. 2014

Poznámka autorky cathleen

Původní recept je na www.kuchtik.cz, trochu jsem si ho upravila.

Tento "kastrůlek" byl voňavý až před dům :-) a moc nám chutnal - určitě budu dělávat častěji, těším se třeba na záměnu hlívy za lesní houby, až porostou.

Původně jsem chtěla zapékat v remosce, ale nakonec toho bylo dvojnásobně, tak musel kastrůlek do trouby.

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dřevorubecký kastrůlek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7qL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dřevorubecký kastrůlek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7qL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

martiline: to jsem velice ráda a děkuji za krásné fotografie! :-K

Děkuji za recept ... bylo to moc dobré. :yes::-8

jana:tyhlecty bůčky to jste mě rozesmála :-D

jana: určitě ;-)

recept zní dobře ale nemam ráda tyhlecty bůčky. lze to nahradit třeba uzeným masem?

medmic: není rýpavá :-)) mě to napadlo taky - v původním receptu byly dokonce použity žampiony a ty mi připadají chuťově ještě jemnější než hlíva nebo lesní houby.....

V jednoduchosti je krása :)
Jen rýpavá připomínka, myslím si, že dřevorubec by tam prostě dal houby co našel ne hlívy a s nimi to určitě musí být také velmi chutné (hříbečky, holubinky nebo třebas lišky). Ale tím neříkám, že mám něco proti hlívě, ba naopak.:-8

dala jsem si do oblíbených - určitě vyzkouším a dávám bodík

dělám stejně a je to velká dobrota:yes::-D no jenom tomuto jídlu říkám zapečené brambory stokrát jinak a ono to má takový krásný název;-)

Už se těším na čerstvé houby, určitě vyzkouším. Doufám, že nějaké budou;-):-):yes:+

1974andrea: jasně, mně Podobné nevadí :-) a to ani ty "vzdálenější". Před vložením jsem hledala, tvůj recept tam nebyl - možná proto, že jsem do surovin zadala -houb- a ty máš -hub-...? Nevím.

cathleen:Ivčo, přidám ti , s dovolením, do Podobných svůj recept na Radoušovy houbové brambory. Dělám prakticky stejně;-)

tak to věřím, že vonělo a bylo dobré, už mám v paměti na léto, až porostou - jestli teda porostou:-)):yes:

:yes::yes::yes::-K

:yes::-*:-K:-K:-K:-K..už není co dodat

I když nejsem "Dr.Voštěp", 20. bod posílám hned teď. Toto jídlo dělávám, je moc fajn :-p:yes:

Prima recept:-p+:yes:

Ivi,tento kastrůlek by byl i u nás vítaný:-p:yes::-K

No to je krása a veliká dobrota :yes::yes::-K:-p

Skvelý recept, mám v mrazničke schovaný taký light údený bôčik, aj václavky...každopádne si ukladám na realizáciu, tvoj recept sa mi veľmi páči. :yes:

Pěkné, my bychom si moc pochutnali :-p:-p:yes:

Tohle vypadá hodně jedle davám bodík a zkusím k věčeři:yes:

Krása to by u nás moc chutnalo:yes::yes:

:yes:Já teda bůček můžu, celé jídlo vypadá moc parádně,navíc hlíva je opravdu moc léčivá houba.Proto ukládám:-p:-p:yes:

Jééé, tak toto mám napísané v zošite, kde som písala a lepila recepty, zošit je asi 25 ročný :-D Len kvôli tomu bôčiku som to vždy odkladala urobiť :-D:-D Ja to mám napísané s bôčikom, nie anglickou, ale vtedy sa takáto slanina na varenie veľmi nepoužívala. Ale vyzerá to výborne :yes:
Irule: ty nie si drevorubač, však? ;-):-)

Irule: Iri, v původním receptu byla anglická, u nás dostanem koupit krásný libovější uzený bok...ale určitě by tam šla i uzená žebra :-p

:yes: vypadá to skvěle, ale já bez bůčku, raději něco libového :-)):-p:-K

mysulka: hlívu máme moc rádi, proto jsem použila právě ji. Nijak v tom nerazí, jen doplňuje výslednou chuť.

:-p Ivi vypadá to lákavě, s tou hlívou to musí být moc voňavé a chutné:-p:-K

Tématické fráze:
drevorubecke brambory, kastrůlky, kastrůlek-recepty, houbový kastrůlek, kastrůlky na jídlo, uzený bok recepty, dřevorubecký řízek, brambory stokrát jinak, dřevorubecké brambory recept, bůček stokrát jinak, recepty kastrůlek.cz, bůček recepty a uzený recepty, dřevorubecké brambory s houbami, kastrulek dobrot recrpty, dřevorubecký hrnec, duseny uzeny bucek, uzený bok recept, veprovy bucek trochu jinak, dřevorubecké maso recepty, dřevorubecké řízky

Suroviny:
brambory, bůček uzený, vejce, cibule, hlíva ústřičná, sádlo, kmín drcený, sůl, pepř, pažitka

Přidat fotografie receptu