Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srbský smažený řízek

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 092 kJ /
261 kcal
Bílkoviny22,72 g
Tuky15,88 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,51 g
Sacharidy6,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V Srbsku pouzivaju na plnenie tohto rezna nieco, co sa vola kajmak. Na mojich strankach som pridala odkazy, ako kajmak vyzera. Skusila som ho nahradit nastruhanym syrom na velkej slzicke a zmiesanym s hustou kyslou smotanou. Hmota by mala byt tvarna a pevna, asi ako plastelina. Krok 2: Rezne som rozklepala na velmi tenko a snazila som sa o co najpravidelnejsi tvar, nieco ako obdlznik. Krok 3: Maso zlahka posolime a zo syrovej plasteliny vytvarujeme sulok na celu dlzku rezna. Krok 4: Okraje masa na kazdom konci sulku zahneme dovnutra, aby nam zmes nevytekala, a maso zrolujeme do rolady. Krok 5: Masove rolady obalime v trojobale (muka, rozslahane posolene vajicko, struhanka). V zaujme zabezpecenia naplne, obalenie vo vajci a struhanke zopakujeme. Krok 6: Vyprazame klasickym sposobom vo vyssej vrstve rozohriateho oleja, zo vsetkych stran. Vyprazame trosku dlhsie ako obyc. rezne, aby sa zakrutene maso dostatocne prepieklo. Podla srbskej tradicie sa tento rezen podava s tatarskou omackou, citronom a hranolkami.

Zveřejněno 11. 4. 2014

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2871

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srbský smažený řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVQB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srbský smažený řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVQB

Marie

Komentáře (10)

dakujem vsetkym za priazen

Mili, na Tvoje fotky je radost se podívat :-K mají přímo chuťotvorné účinky ;-)

I u nás by chutnalo :yes::-K

Podľa fotiek je to krása, o chuti nepochybujem.:yes:

Už se mně sbíhají sliny:-)):yes::yes:

Krásné:-K

To by u nás doma chutnalo:-p+:yes:lákavé už z fotky:-D

Řízek je vynikající a Kajmak ještě víc, obojí jsem v Srbsku vyzkoušela, nejlepší je jejich Kajmak doma vyrobený, nemá to chybu. U nás se občas Kajmak vidí u prodejců orientálních potravin, ale zatím jsem ho nezkusila, zda je taky tak dobrý jako ten, co si vozíme ze Srbska. Ale aspoň že zde tato možnost je a všem doporučuji tento řízek vyzkoušet.

:-p:-K:yes:

:yes::yes::-K

Tématické fráze:
hovězí řízek smažený, smažený hovězí řízek, srbský vepřový řízek, srbské řízky, smaženy řizek, kuřecí řízek po srbsku, srbský kuřecí řízek, kajmak, smažený řízek recept, hovězí řízky smažené, vepřový řízek po srbsku, řízek bez smažení, srpsky rizek, srbský kuřecí řízek recept, smazene rizky, srbské koule, srbský vepřový řízek recept, smažený řecký řízek, smažené hovězí řízky, smazeny řízek se

Suroviny:
řízky telecí, sýr strouhaný, smetana, olej, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu