Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z kýty, se slaninou a dekorou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 664 kJ /
2 310 kcal
Bílkoviny159,38 g
Tuky159,17 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 2,72 g
Sůl6,65 g
Sacharidy56,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z masa utvoříme 2 pláty, které paličkou rozklepeme do stran. Krok 2: Osolíme, opepříme a každý plát posypeme 2 lžícemi dekorového koření. Krok 3: Poklademe slaninou a zavineme do závitků. Krok 4: Závitky zajistíme nití a obalíme v mouce, do které jsme přidali uzenou papriku. Krok 5: Po obalení závitků dáme paprikovou mouku stranou k pozdějšímu použití na zahuštění šťávy. Krok 6: Pokud nám zbylo kousek slaniny, nakrájíme ji společně s cibulí nadrobno a vše v hrnci na rozehřátém oleji 3 minuty restujeme. Krok 7: Přidáme závitky a necháme zprudka ze všech stran zatáhnout. Podlijeme a slabým varem dusíme pod poklicí do měkka. Krok 8: Během dušení občas podlijeme a promícháme ode dna. Krok 9: Použijeme-li papiňák, po zatažení závitků podlijeme 300 ml horkého vývaru a od doby varu vaříme na slabém plameni pod tlakem 55 minut. Krok 10: Měkké maso vyndáme ze šťávy a tu zahustíme záklechtkou, kterou si připravíme tak, že ve 200 ml chladného vývaru rozmícháme odloženou mouku a vlijeme do vařicí šťávy. Krok 11: Přidáme hořčici a slabým varem za občasného promíchání vaříme ještě 20 minut. Krok 12: Konzistenci šťávy přizpůsobíme podle sebe. Můžeme ještě malinko naředit vývarem, nebo naopak, silnějším varem můžeme nechat zhoustnout. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 13: Nití zbavené závitky nakrájíme na porce, ohřejeme a podáváme se šťávou a vhodnou přílohou. Krok 14: Můžeme také část závitků nakrájet na tenčí plátky a chladné podávat s kyselou okurkou a čerstvým pečivem.

Zveřejněno 11. 4. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Koně, jako takové miluji. Zvláště jejich nádherný pohled, který Vámi proběhne doslova až do srdce.

Ale i těmto zvířatům se stávají různé úrazy, skončí na jatkách a poté na pultě v masně.

Kdo má problémy s masem tohoto ušlechtilého zvířete, může jídlo připravit z kolouška, srnky, jelena, nebo z telátka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z kýty, se slaninou a dekorou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVQV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z kýty, se slaninou a dekorou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVQV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Ani:-K Ty bys mohla fakt vaření učit v kurzech, chodilo by nás hodně :yes::yes:

Drahouši ty mi zase ale děláš chutě :-) Krásné to máš :yes::-K

hanes24Děkuji:-KJiříku-opět akce Interspar 1kg/99,-kč...no nekup kýtu za ty peníze;-)

Aničko, kde bereš tu koninu? U nás už 30 let není k mání? Jinak papinečka. Vyrostl jsem na králících a konině. Dal bych si hned. U nás se ptáčkům nebo závitkům říkalo nošky jako malé noše.:-D:-)):yes::yes::yes::yes:

jarka skrobakova::-)Jaru,děkuji:-K

Moc pěkný recept a exceletně popsaný a nafocený postup Drahuško :yes::yes::-K

Tématické fráze:
vaříme z kýty, závitek z kýty, vaříme s kýty, kýta se slaninou, závitky z jelena, zavitky-z-kyty, závitky z kančí kyty, závitky z kančí kýta, jeleni kyta zavitky, zavitky z jeleni kyty, jeleni závitky, závitek z jelení kyty, jelení kýta závitek, závitky obalené slaninou, maso z kolouška maso recepty, kolousek recepty, maso z kolouska, co varime s kyty, recepty s koloušek, recept z kolouska

Suroviny:
kýta koňská, slanina anglická, koření dekora, mouka hladká, paprika sušená uzená, olej, cibule, sůl, pepř mletý, vývar, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu