Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort PŘÍŠERKA

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bartlice Bartlice

Náročný

Doba přípravy Záleží na šikovnosti. :)

Záleží na šikovnosti. :)

Suroviny

Porce: Hóódně! :)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie100 362 kJ /
23 987 kcal
Bílkoviny318,12 g
Tuky1 741,70 g
Vláknina102,00 g
Cholesterol 6,59 g
Sodík 2,52 g
Sůl8,66 g
Sacharidy1 635,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy. Krok 2: Zhruba 3/4 těsta vlijeme do klasické dortové formy a zbylou 1/4 do dortové formy o menším průměru. Když jsou korpusy hotovy, rozkrojíme velký na 3 části a malý na 2. Horní patro seřízneme tak aby bylo zaoblené. Nyní vytvoříme hráze pomocí karamelového krému a zdobícího pytlíčku s velkou dírkou. Krok 3: KRÉM NA "HRÁZ": Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov. Krok 4: Zbylý prostor pomažeme šlehačkou a naskládáme umyté nakrájené ovoce. Na vrch dáme opět šlehačku a ovoce tak zakryjeme. Krok 5: ŠLEHAČKA: Do šlehačky nasypeme ztužovač a ušleháme. Když je skoro tuhá přidáme cukr a nastrouhanou čokoládu, poté došleháme. Krok 6: Tento postup opakujeme u každého patra a plníme na střídačku jahodami a banány. Když je celý dort sestavený, vezmeme zbytek karamelového krému a zahladíme největší nerovnosti. Krok 7: Nyní nabarvíme modelovací hmotu potravinářskými barvami a vymodelujeme části těla příšerky podle fotografií (uši, oči, pusu, ocásek, ruce a mašličku). Oči a pusu je dobré vyříznout z rozválené bílé modelovací hmoty a až potom nabarvit pomocí štětečku potravinářskými barvami rozpuštěnými v trošce rumu. Muffin potáhneme růžovou modelovací hmotou a vytvoříme tak jedlý košíček. Krok 8: Teď už stačí jen příšerku sestavit a vytvořit jí chloupky z pudinkového krému. Krok 9: PUDINKOVÝ KRÉM: Máslo pokojové teploty rozšleháme se žloutky. Polovinu mléka dáme do hrnce a přivedeme k varu. Do druhé poloviny nasypeme vanilkový pudink a důkladně zamícháme. Tuto směs vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Poté pudink přelijeme do nějaké jiné nádoby a necháme ztuhnout. Když vychladne, sundáme z vrchu pudinku škraloup a pudink po lžičkách vmícháme do krému. Poté už jen přidáváme cukr podle chuti. Krok 10: Takto připraveným krémem nazdobíme muffin a posypeme posypkami. Až poté ho nabarvíme pomocí modré potravinářské barvy rozpuštěné v rumu. Krém dáme do zdobičky s vhodným nástavcem a tvoříme "bobíky" do špičky pomalým tahem. Dort je hotov, hodně štěstí! :)

Zveřejněno 14. 4. 2014

Poznámka autorky Bartlice

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort PŘÍŠERKA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XADo

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort PŘÍŠERKA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XADo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Všem moc děkuju! :-8

To je ale roztomila příšerka;-);-);-);-) oceňuji bezva popis receptu:yes::yes::yes:

Ta se ti povedla:yes::yes::yes::-O:-K

Rozkošná príšerka! :-)):yes:

Bubububu!!! :-)) Moc hezké a oceňuji celý popis receptu.:yes::yes:

:yes::yes::yes:parádní příšerka :-K

Hezká Příšerka:-K:yes:

Tématické fráze:
tuhá šlehačka na dort, ovocné dorty recepty s fotografiemi, barevný dort, dort oko, dort s příšerkou, dort modré oči, dort s příšerkami, tuhá barevná šlehačka na dort, modry dort šlehačkový, jak vytvorit popis na dorty, jak vytvořit černou barvu na dort, dort s příšerkama, jak udelat ruzovou barvu, jak vytvořit hnědou barvu s ostatních barev na dort, dortove priserky, krém že zavřených jahod, plechovka na muffin, dorty s priserkou, jak udelat chloupky na dortu, dortoví příšerki

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, olej, mléko, rum, kakao, prášek do pečiva, salko, máslo, smetana ke šlehání, ztužovač, čokoláda na vaření, cukr moučkový, jahody, banán, máslo, žloutek, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový, rum, smartflex velvet, potravinářské barvivo modré, potravinářské barvivo růžová, potravinářské barvivo černé, potravinářské barvivo hnědé, potravinářské barvivo červené, muffin, zdobení cukrářské, svíčka dortová

Přidat fotografie receptu