Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Porce: 46ks kuliček cca o velikosti pinpong.míčku

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie95 096 kJ /
22 729 kcal
Bílkoviny2 337,95 g
Tuky220,47 g
Vláknina2 122,55 g
Cholesterol 957 mg
Sodík 14,11 g
Sůl22,38 g
Sacharidy1 809,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si nálev a necháme ho zchladnout. Růžičky brokolice spaříme vařící vodou a po 2 minutách přemístíme do nádoby se studenou vodou, pro zachování svěží barvy. Poté necháme v cedníku okapat a nožem nasekáme na drobnější kousky. Krok 2: Dýni i se slupkou a syrové košťály nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Na hrubých slzičkách nastrouháme oba druhy sýrů, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Přidáme vejce, sůl a pepř a všechno důkladně promícháme. Krok 3: Dále přidáme strouhanku, škrob, opět důkladně promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Z těsta tvoříme kuličky, které zlehka obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje do zlatavé barvy. Krok 4: Pár kuliček, které použijeme na hlavní chod smažíme bez obalení ve strouhance. Po usmažení dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a podáváme například s jogurtovo-česnekovým dipem nebo s bramborovou kaší. Krok 5: Zbytek usmažených kuliček necháme vystydnout. Do každé zavařovací sklenice dáme koření, papričky a kuličky, které prokládáme nakrájenou cibulí. Krok 6: Vše zalijeme připraveným nálevem, sklenice uzavřeme a necháme alespoň 4-5 dní uležet na tmavém místě. Podáváme s čerstvým pečivem, na talíři mírně zakápneme lákem.

Zveřejněno 16. 4. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Sladkost, či kyselost nálevu si může každý upravit podle svých představ a chutí.

Ze zeleninového těsta jsem měla 36ks kuliček na naložení a 10ks o malinko větších na hlavní chod.

První várku této dobroty jsem dělala 26.3. a kuličky byly v nálevu 4dny. Nebylo to špatné:-)

Na přání rodinky jsem svůj experiment musela zopakovat a stihla jsem udělat i fotopostup.

Jednu sklenici jsme otevřeli až po 10dnech. Chutnalo to báječně, tak se o recept tady s Vámi dělím.

Já jsem loni na podzim dostala hodně dýní, takže ještě mám z čeho tvořit:-) Ale určitě tyto zeleninové pečenáče budou dobré, když nahradíme dýni například mrkví s celerem, nebo když přidáme nastrouhané kedlubny,nebo cuketu.

Přidávám trochu jiný recept do podobných, který je určitě také chutný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVRK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVRK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Elivet: Děkuji za důvěru a vyzkoušení:-KMoc mě to potěšilo:-8

Dnes jsme měli k obědu a bylo to vynikající :-) zbytek jsem naložila, teď musíme trpělivě čekat :-) děkuji za inspiraci :-K

Drahouši, to je nádhera, co Tebe nenapadne :yes::-K:-K:-K

Pocoutka:-)):yes:

Parádní receptík:-O:yes::yes:

prenadherny recept a rozhodne vyskusam...

Co na to říct nádhera:yes::yes:+

Drahuško,to je krásný recept. Perfektně popsaný a nafocený postup přípravy. :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Tématické fráze:
zeleninove kuličky, zeleninové kuličky recept, zeleninová hlavní jídla, marlenka kuličky recept, recept na hlavní jídlo, kuličky ze zeleniny, recept na zeleninové kuličky, recept zeleninové kuličky, hlavní jídla recepty, pecenaci, zeleninove recepty hlavni jidla, jak naložit pečenáče, recepty hlavní jídla, 8zeleninove kulicky, jak usmažit zeleninu, zeleninové recepty, zeleninové hlavní jídlo, recept z pecenacu, smazene zeleninove kulicky, zeleninové smažené kuličky

Suroviny:
dýně hokkaido, brokolice, brokolice, sýr eidam, sýr cihla uzená, strouhanka, moučka škrobová, vejce, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej fritovací, voda, ocet, cukr, deko, chilli paprika čerstvá, koření nové koření, rozmarýn, cibule

Přidat fotografie receptu