Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkové řízečky v pivním těstíčku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 337 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny44,89 g
Tuky8,50 g
Vláknina21,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,04 g
Sůl15,00 g
Sacharidy294,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na max. 1 cm široké plátky. V misce smícháme vývar, 1,5 lžíce mořských řas, 1 lžíci sušeného česneku a citronovou šťávu a plátky lilku do směsi naložíme. Zakryjeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat. Krok 2: V jiné misce smícháme pivní těstíčko z piva, 1 hrnku mouky, 1 lžíci mořských řas a sušeného česneku a přidáme sůl. Krok 3: Namarinované plátky lilku obalíme nejprve v pivním těstíčku a poté v mouce (zbylý 0,5 hrnku). Smažíme do zlatova a podáváme s chlebem nebo bramborem.

Zveřejněno 20. 4. 2014

Poznámka autorky Lucasinka

Receptík se objevil na FB v jedné skupině a podle přispěvatele měl chutnat jako obalovaná rybka. Co si pamatuju z kdysi dávna, tak rybka chutná trochu jinak, ale jako řízeček to chutnalo dobře.

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové řízečky v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ARW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové řízečky v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ARW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-p :-p :-p

Tak já většinou obaluji naopak. Nejdříve v mouce a pak v těstíčku, protože to těstíčko pak lépe drží na tom, co obalujeme. Já bych ocenila foto mořských řas. Zajímavé v tom těstíčku..

Tématické fráze:
lilek v pivním těstíčku, rizecky trochu jinak, rízečky v těstičku, tncz 20.4.2014, rizecky v oivnim testicku, lilek v těstíčku pivní, rizecky z lilku, lilek obaleny v pivnim testicku, recept - bez v pivním těstíčku

Suroviny:
lilek, pivo světlé, vývar zeleninový, mouka, mořské řasy, česnek sušený, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu