Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí pečené na kedlubnovém zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme a okořeníme. Krok 2: Na dno pekáče rozložíme sterilované kedlubnové zelí i s nálevem, na to rozložíme maso, proložíme na kolečka nakrájenou klobásou a posypeme pokrájenou cibulí a kmínem. Krok 3: Podlijeme a vložíme přiklopené na půl hodiny do vyhřáté trouby na 220°C. Podle potřeby podléváme a maso přeléváme. Krok 4: Odklopíme a ještě cca 10 minut dopečeme.

Zveřejněno 22. 4. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Odkaz na kedlubnové zelí sterilované http://www.toprecepty.cz/recept/36319-sterilovane-...

Pokud nemáme zelí sterilované, není problém nejdřív v pekáčku připravit kedlubnové zelí a pak přidat zbytek. Kedlubny nastrouháme, pokrájíme na kostičky cibuli. Tu orestujeme na oleji či sádle, přidáme kedlubny, kmín, sůl a podlijeme trochou vody. Necháme tak 10 minut podusit a dochutíme octem a cukrem, jako hlávkové zelí.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí pečené na kedlubnovém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXjk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí pečené na kedlubnovém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXjk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Děkuji za recept, dělám doma podobné, je to tzv. kuře na zelí ;-) a je to vynikající. Tohle také určitě vyzkouším, bude to výborná změna . :-)

Andrejko, recept se mi líbí:-K. Myslím si, že nahradím kedlubnové zelí, zelím kyselím (ještě nějaké máme, zato kedlubnové nemáme). Jako poděkování za inspiraci posílám bodík +6 :yes::yes::yes:

Fikina:Bohužel, asi koupit nelze. Ale pokud bys chtěla vyzkoušet, není problém nejdřív v pekáčku připravit kedlubnové zelí a pak přidat zbytek. Kedlubny nastrouhej, pokrájej na kostičky cibuli. Tu orestuj na oleji či sádle, přidej kedlubny, kmín, sůl a podlij trochou vody. Nech tak 10 minut podusit a dochuť octem a cukrem, jako hlávkové zelí. ;-) Doplním tento postup ještě do poznámky.

Krásné, dala bych si :-p:-K:yes:

Hned bych si dala říct,ale nemám to zelí.Dá se koupit?;-):yes:

Moc pěkné, co nejdříve vyzkouším :-)

Andreo, "skelnice" kedlubnového zelí jsem v Albertu neviděla, ale jinak super kombinace :-D:-D:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
jak připravit kedlubnové zelí, kedlubnové zelí, kedlubnove zeli s kurecim masem, kure na kedlubovem zelí, kuře a kedlubnové zelí, kuře na kedlubnové zelí, kure na kedlubnách, pečené kuře na kedlubnách, kuře pečené na hlávkovém zelí, pečené kuře, kure na kedlubny, kedlubnové zelí recept, kuřecí stehna s hlávkovým zelí, kuře pečené na zelí, kuře s kedlunou, pecene kure na kyselym zeli, kedlubnove zeli s kurecim, kure pecene na kedlubnach, pečené kuřecí stehna se zelím, kuřecí maso na kedlubnovém zelí

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, zelí, klobása, cibule, koření na kuře, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu