Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš à la Janina

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janina mamina janina mamina

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 943 kJ /
704 kcal
Bílkoviny98,01 g
Tuky6,98 g
Vláknina31,80 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 235 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy54,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kostky masa propláchneme, necháme okapat. Krok 2: Nakrájíme cibuli a papriku na kostky. Krok 3: V hrnci rozehřejeme sádlo na stupni 3. Vložíme cibuli a smažíme do zlatohněda, pozor, aby nebyla černá. Přidáme nakrájenou papriku a maso. Krok 4: Maso necháme zatáhnout, osolíme, přidáme kmín, gulášové koření, papriku a majoránku. Plotýnku stáhneme na stupeň 2. Zamícháme a necháme probublávat 5 minut. Krok 5: Než se nám vše krásně probublá, uvaříme v konvici vodu a poté zalijeme směs v hrnci. Krok 6: Přikryjeme pokličkou a občas promícháme. Pokud je omáčka řídká, tak ji můžeme zahustit buď chlebem a nebo tmavou jíškou. Já osobně ji zahušťuji jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami, chlebem, cibulí a křenem.

TIP: Jak připravit klasický hospodský guláš

Zveřejněno 24. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš à la Janina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN0L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš à la Janina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN0L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

RPavelV: Ono síce platí, že koľko mäsa, toľko cibule, ale nie v hmotnosti (váha), ale v objeme. A to si viete približne skontrolovať pohľadom. :-K

Myslím, že by se u zeleniny, cibule, ale i paprika měla spíš uvádět váha (gramáž), než počet kusů, cibule bývají různě veliké - a třeba na 40 deka hovězího by muselo být sedm cibulí dost malých, aby nevážily více, než maso.

janina mamina:Není zač;-):-KJani,když už máš u svého receptu fotografii príma guláše,tak ji klidně posuň jako hlavní:yes::-)

Anna Kocikova: Děkuji za bodík :)

Jančo,podobě dělávám guláš i já a moc nám chutná:-pKdyž dávám tak velké množství cibule,už ničím nezahušťuji:-)Přidávám bodík a foto:-p:yes::-K

Tématické fráze:
hovězí guláš, janina černá recepty, hovězí guláš recept, hovězí guláš bez papriky, guláš bez papriky, chlapský guláš, hovězí guláš recepty, recept na hovezi gulas, hovězí guláš s červenou paprikou, hovězí guláš s paprikou, recepty janina černá, recept na guláš, guláš recept, facebook janina v, smes ala gulas, guláš prazdroj, hovězí guláš top recepty, hovězí recepty, recepty na hovězí guláš, gulase z hoveziho

Suroviny:
maso hovězí, paprika čerstvá červená, cibule, sádlo, sůl, kmín celý, koření gulášové, paprika čerstvá červená, majoránka

Přidat fotografie receptu