Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 650 kJ /
633 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky45,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 596 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do strouhanky. Krok 2: Vydlabané housky položíme na plech (můžeme použít pečící papír nebo dále na plech jen tak ) a na 160 stupňů mírně zapečeme po dobu cca 5 minut. Mistička nám tak zpevní. Dobré je použít housky z minulého dne, aby se dobře krájely. Krok 3: Vyjmeme teplé housky z trouby. Do každé housky nasypeme strouhaný sýr, zakápneme smetanou a vlijeme vždy po jednom vejci. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme čerstvými omytými a a nasekanými bylinkami. Krok 4: Plech s houskami vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme na 140 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Nenecháme ale déle, aby pečivo bylo křehoučké a nebylo tvrdé. Krok 5: Dál pak podáváme ozdobené strouhaným sýrem, bylinkami apod.

Zveřejněno 25. 4. 2014

Poznámka autorky varilamyskakas…

Kdo chce, může si přidat i slaninu, udělala jsem 4 hvězdičky pro manžela se slaninou, pro sebe jen se sýrem.

Hvězdičky jsem opékala pak dál pomalu na další dobu uvedenou dobu, ale každý si sám podle své trouby uzpůsobí délku pečení a zapečení, pekla jsem podle receptu své kolegyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rrow

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rrow

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

máša: mášo,udělej, jak píšeš, dělala jsem podle receptu kolegyně, zdály se mi křupavé, pak jsem je dělala podruhé a dala jsem menší teplotu a hlídala a ihned po vyndání jsme se snědli ;-)

měla jsem z JIPu mražené hvězdičky na dopékání, večer jsem je vyndala z mrazáku do lednice, ráno byly měkké a postupovala jsem přesně podle receptu. Problém spíš vidím v délce pečení. Na sáčku je napsáno 10- 12 minut, tady v receptu 5 předpek a až 25 dopek. I když jsem dobu zkrátila, byly tvrdé. Příště je jen 2- 3 min. rozpeču a poté 8- 10min. dopeču. Uvidíme.

máša: Ještě Andreu doplním, housky na rozpékání běžně koupíte v Albertu, Kauflandu a určitě i v jiných řetezcích a jsou vždy označené jako vhodné k dopékání, rozpékání apod......
Rozpékat normální housky taky sice jde, ale tam se musí víc hlídat teplota a doba pečení, a ty normální po zchladnutí ztvrdnou daleko rychleji, takže se musí rychleji zkonzumovat ;-);-);-)

Já tomu říkám rozpeky a dělám z rohlíků.Peču max do 10 minut. Musí to mít křupavou kůrku a vláčné jádro.

máša:Pokud chcete takto zapékat housky, měly by to být ty na dopékání, viz. http://www.toprecepty.cz/recept/23322-zapecene-vej...

;-( zkusila jsem a hvězdičky jsou naprosto tvrdé jako suchary. 160 stupňů a 5 + 18 minut a bylo to naprosté fiasko.

Tématické fráze:
zapečené housky se smetanou, predpek v albertu, teplota rozpékání rohlíků, pečivo hvězdičky, zapečená houska ze zakysanou smetanou, rozpekat mrazene pečivo, zapečené bagety se zakysanou smetanou, zapečené pečivo se slaninou, rozpékač housek, pečivo se sýrem a zakysanou smetanou, rozpekani tvrdeho peciva, palačinky na slano se zakysanou smetanou, jak rozpékat housky, housky k rozpekanu, recepty na zapékané pečivo s bylinkami, rozpékat housky, křupavé vafle křehké lívance, jak rozpékat mražené pečivo, zapekana houska se syrem slaninou a vejcem, pivovarské maso se zakysanou smetanou

Suroviny:
houska, sýr nastrouhaný, vejce, sůl, pepř, smetana 12%, pažitka, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu