Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 109 kJ / 1 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,76 g |
Tuky | 179,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozkrojíme prsa na půl a vyjmeme kosti. V křídle kosti necháme, odřízneme špičku a sundáme kůži, zbylou část křídla necháme spojenou s půlkou prs. Opatrně maso naklepeme.
Krok 2: Máslo smícháme z rozsekanými bylinkami, hořčicí a citronovou šťávou, rozdělíme na osm dílků, každý dílek vytvarujeme do válečku a dáme ztuhnout do mrazáku.
Krok 3: Kuře osolíme, opepříme a do každého kousku zabalíme váleček másla s bylinkami.
Krok 4: Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).
Krok 5: Dáme péct do rozpáleného oleje přibližně 5 minut z každé strany.
Zveřejněno 27. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyjevský kotlet podle Václava Kopty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/302p
Moje poznámka
Kyjevský kotlet podle Václava Kopty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/302p
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Coolbins před 1 hodinou
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 11 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 11 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 13 hodinami
Tématické fráze:
kyjevský kotlet,
vepřové po kyjevsku,
kyjevskykotlet,
co uvařit z kotlety,
kyjevský vepřový řízek,
kyjevské vepřové,
recept na kotletu po kyjevsky,
kyjevský kotlet pohlreich,
kuře po kyjevsku,
regionalni recepty,
kijevsky vepřové kotlety,
top recepty po kyjevsku,
menu kyjevský kotlet,
chicken kiev,
kotlety podle vaska,
kotlet po kijevski,
pohlreich kyjevský kotlet,
kotleta po kyjevsky,
recept kotleta po kyjevski,
kyjevský kotlet recept
Suroviny:
prsa kuřecí s kostí,
máslo,
petrželka,
pažitka,
estragon,
hořčice,
šťáva citronová,
vejce,
strouhanka,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (1)