Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí prso v brynzovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: Těstíčko by mělo vyjít na 3-4 řízky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 312 kJ /
553 kcal
Bílkoviny34,51 g
Tuky39,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 1,21 g
Sůl3,13 g
Sacharidy15,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky mírně naklepeme a můžeme malinko osolit. Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně. Naklepané řízky obalíme v solamylu, aby na nich těstíčko dobře drželo. Krok 2: Do misky nastrouháme, nebo nadrobíme brynzu, přidáme vajíčko, solamyl, nasekané bylinky a trošku vody. Pořádně promícháme. Krok 3: Ve směsi z obou stran obalíme řízky, holá místa potřeme třeba ještě na pánvi a smažíme dorůžova na mírném ohni. Vhodná příloha je bramborová kaše nebo zelenina.

Zveřejněno 27. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prso v brynzovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77LB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prso v brynzovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77LB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Bylo to dnes k obědu a bylo to výborné :-) Se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.

Danca: Díky :-)

Jani, dnes byly k obědu (kuřecí) a jsou výýýborné! Těstíčko drželo perfektně a bylo krásně nadýchané a křupavé - prostě mňamka:-!:-p:-p

:-)):yes::yes::yes::yes:

Jani to vypadá velice dobře:-K:yes:brynzu máme doma rádi:-p
Dělávám kuřecí ve tvarohovém těstíčku,tohle bude zase změna:-*

magdalenka: Vidíš, zase jsem o něco chytřejší;-)

Mäso tesne pred smažením ešte utieram papierovou utierkou, osolím, obalím múkou - atď. a hneď smažím. Myslím, že to osušenie a obalenie múkou - škrobom pomáha, aby sa obal neodlupoval.

magdalenka: díky, Magdi :-)

Danca: Drží to fakt dobře. Já vždycky maso, které obaluji v těstíčku, tak napřed obalím v mouce, nebo solamylu.(lépe to pak drží)- Postřeh od syna kuchaře. Oheň nedávat příliž silně, tak na polovinu a prohřát ho. Jak píšu v receptu, pokud ještě vidíš nějaká volná, neobalená místa na řízku při smažení, naplácej tam ještě těstíčko třeba lžičkou ;-). S tím solamylem je to super krásně křupavé:-p

Veľmi originálny kabátik má tvoj řízeček, naozaj sa mi páči! :yes:

:-O Jani, to brynzové těstíčko na mase drží dobře? Na fotce to vypadá, že ano, takže se asi ptám zbytečně, ale občas se mi stává, že se ten obal z masa odlupuje..s brynzou jsem ale obalovací těstíčko ještě nedělala a dost mě to láká, mám ji totiž zaky moc ráda:-p:-p:yes:

moc pěkné :yes::yes::-K:-p

To je pěkná mňamka:-p

tak to musí být dobrota, brynzu miliji:-p:-p:yes::yes:

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
krůtí prsa v těstíčku, krůtí maso v těstíčku, krutí prsa obalé v těstíčku, nadychane testicko na smažení, krupava kruti kuřecí prsa, těstíčko na smažení které drží, testicko na maso bez vajicek, rizecky v brynzovem testicku, kuřecí v nadýchaném těstíčku, aby těstíčko drželo, krutí prso v testicku, nadýchané těstíčko, krůtí prsa - top recepty, krútí prso na zelenině, řízky v brynzovém těstíčku, těstíčko na krůtí maso

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, solamyl, brynza, solamyl, petrželka, libeček, vejce, voda

Přidat fotografie receptu