Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia klasická

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 564 kJ /
2 525 kcal
Bílkoviny59,90 g
Tuky81,40 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy368,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky:
Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Krok 2: Pak přidáme olej a víno, případně podle vybraného typu některou z náplní a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu vykynout. Krok 3: Pak rozdělíme na polovinu, každou půlku rukama rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě chvíli kynout. Krok 4: Pak do placek uděláme palcem důlky, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 - 30 minut.

Tento chléb chutná nejlépe ještě teplý.

Zveřejněno 27. 4. 2014

Poznámka autorky zizala

Naše velmi oblíbená večeře :)

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia klasická

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yVN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia klasická

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yVN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

magdalenka: Moc děkuju za vyzkoušení i fotku :-K:-K

Davnejsie mam v repertoari...obycajne iba s rozmarinom a olivami...vzdy ma uspech na rodinnych akciach. Foto som pridala.

Magdalenko, v Itálii jsme viděli mnoho druhů těchto chlebů, některé měly povrch pokrytý půlkolečky cibule, různé kombinace bylinek a oliv. Dělala jsem i se zelenými olivami a ančovičkami, byla moc dobrá, ale nemůžu najít fotku :-(
Díky tomu vínu je těsto pikantnější, ale víno není nezbytné, klidně může být jen voda.
Díky za komentář :-K

Vidím, že mám veľké medzery, čo sa talianskej kuchyne týka...netušila som, že na focacciu môžem dať hocičo, ani že do cesta sa pridáva víno.:-O Vďaka za rozšírenie vedomostí a krásny recept! :yes:

Tématické fráze:
recept na focaccia, focaccia recept, focaccia, foccacia recept, fokáčio, focaccia bez droždí, focaccia, recept, foccacia, recept na foccacia, focacia, recept focaccia, focacia recept, focacia recepty, fokacia, recept na focaciu, focaccio recept, fucaccia, domácí pekárna foccacia, foccacio recepty, focaccia recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, droždí čerstvé, voda, víno bílé suché, olej olivový, olej olivový, rozmarýn čerstvý, sůl mořská, olivy zelené, ančovičky v oleji, ančovičky v oleji, šalvěj čerstvá, olej olivový, sůl hrubá, šalvěj čerstvá, olivy černé, tymián čerstvý, olivy černé, tymián, koření oregáno, olej

Přidat fotografie receptu