Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z pažitky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy chvilka

chvilka

Suroviny

Porce: hotoveného pesta je ¾ skleničky od Moravanky

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 746 kJ /
1 851 kcal
Bílkoviny12,25 g
Tuky191,84 g
Vláknina10,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy14,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky. Krok 2: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 3: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 4: Druhá verze:
Pažitku opláchneme a společně s česnekem nakrájíme na hrubší kousky. Krok 5: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 7: Použijeme pod maso, do omáčky, do pomazánky nebo na ochucení zeleninové polévky.

Zveřejněno 1. 5. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Začalo se dařit pažitce na záhonku a už jsem měla druhou sklizeň. Mám ji nasušenou, zamraženou a tak jsem přemýšlela, co s další várkou pažitky.

Inspirací mi bylo“Pesto z medvědího česneku se sušenými rajčaty“ od Magdalenky, které jsem si upravila podle svých surovin a výsledek je jedlý a chutný.

Pažitka je dostupnější, než medvědí česnek, tak věřím,že mnohým tento recept příjde vhod.

Pažitkové pesto jsem zatím použila do masové rolády, na krůtí játra a do zeleninové polévky.

Do podobných přidávám všechny pesta, které jsem tady našla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z pažitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zWq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z pažitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zWq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Hella: Helenko,budu ráda když vyzkoušíš:-8Děkuji za tip na květy do pomazánky:-KMy už sice zahrádku nemáme,jen kousek parcelky s libečkem.Pažitku mám jen na římse v květináči,ale pokud mi ji kočky nesežerou,tak snad bude alespoń pro potěšení oka na posypání namazaného pečiva:-)

Květy z pažitky, když jí je moc, přidáváme do pomazánek, a tohle pesto také vyzkoušíme.:-K

Dnes jsem vyrobila z první pažitky, chuťově velmi dobré, už se těším, až pesto použiji v nějakém jídle.

spagetka:Ladi,tohle"pesto"dělávám i ze zásob z mrazáku:-)I u nás pažitka roste jako o závod:-))

Recept jsem si neuložila:-8:-8, což tímto napravuju. U našich se pažitka dosti "rozdivočela", tak kromě mražáku hledám i jiné možnosti uchování, dostala jsem tip na pažitku v soli a guglík mi našel i toto. Takže rozhodně udělám :yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova:Já jsem přidávala také slunečnicový co mi zbyl z domácích sušených rajčat.!!;-)

janatka:Dana61:Děvčata,udělaly jste mi velkou radost:-*děkuji:-K

Ivetko,díky i za foto:yes:Jsem moc ráda za vyzkoušení a komentář hlavně z toho důvodu,že po zveřejnění rcp mi přišly nějaké zprávy tipu,jak mohu takovou"šlichtu"zveřejnit:-DPřitom jak píšeš i v těch míchaných vejcích je to vynikající:-p
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok:-)

Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno:-)

je to mňamka:yes::-D grilované papriky nemaje, česnek nemůže, tak jsem rozmichovala se sušenými rajčaty a je to mňamka;-)dcera, když byla dvouletá říkala šmytlík a zůstalo jí to dodnes, nic nepomohli opravy na šnytlík čili pažitka:-D:-D

Vůbec jsem si namyslela,že to bude chutnat tak dobře.Když jsem to rozmixovala,říkala jsem si,že to bude šlichta.je to vynikající a už mám vyzkoušené do smaženým vajíček.:yes:;-)

suslajda:Budu ráda;-)děkuji:-K

Drahuško pažitka na zahradě roste jak blázen, určitě vyzkouším;-):-K:yes:

Díky všem:-):-K

1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejde:-)Ale na to jakoby"pesto"to musí být mixérem.

:yes: Drahuško, super, to si ukládám :yes::yes:;-):-K

to je dobrý nápad, taky mi roste jak zběsilá:yes::-))

Chuťově to bude jistě výborné:yes: Jen já mám problém s pažitkou v mixéru. Jednou jsem si chtěla ušetřit práci při krájení pažitky do směsi bylinek do mrazáku a použila jsem mixér. Pažitka byla taková olepená od té své " šťávy " a nebyla sypká. Tak už zase pěkně růčo:-S:-D I když tady ta mazlavá konzistence vadit nebude;-)

Tématické fráze:
pažitkové pesto, pesto z libečku, pažitka recepty, libečkové pesto, jak uchovat pažitku, uchování pažitky, pažitka v soli, pažitka, recept na pesto, recepty z pažitky, pazitka recept, recepty pažitka, pazitka do mrazaku, libeček pesto, jak udělat pesto, jak uchovat libeček, jak uchovat domácí pesto, pažitka uchování, pesto recept, libeckové pesto recept

Suroviny:
pažitka, olej olivový, paprika, sůl, pažitka, olej olivový, sůl, česnek,

Přidat fotografie receptu