Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - klasika

Utopenci jsou českým fenomén, který zná každý. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typický pijácký zákusek, který se z hospod přesunul do domácí kuchyně. Receptů na utopence je skoro tolik, kolik je kuchařek, ale vždy chutnají výtečně.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blackpb

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + 5 denní uležení

60 min (60 min příprava, + 5 denní uležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 672 kJ /
400 kcal
Bílkoviny7,28 g
Tuky1,18 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy82,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny na nálev smícháme v hrnci dohromady, přivedeme k varu, povaříme zhruba 5 minut. Vyndáme veškeré koření. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky oloupeme, podélně rozřízneme, řez lehce pomažeme hořčicí a vložíme nakrájenou cibuli. Krok 3: Na dno láhve rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, čtvrtinu povařeného koření a vrstvu 4 naplněných špekáčků. Krok 4: Opakujeme až do naplnění sklenice (vychází zhruba 4 vrstvy), občas vložíme i feferonky. Krok 5: Poslední vrstvu pokryjeme zbytkem cibule, můžeme zajistit špejlí a zalijeme vychladlým nálevem až po okraj sklenice. Krok 6: Uzavřeme víčkem a necháme 5 až 7 dní uležet v chladu.

TIP: Utopenci - jak si hospodskou klasiku připravit doma

Zveřejněno 3. 5. 2014

Poznámka autora blackpb

Jednoduché a chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci - klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9VL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci - klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9VL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

super <3

Klasika ale zkuste obrátit poměr vody a octa je to lepší vyprošťovák.:-p

Návod dobrý jen nalev se nedal konzumovat strašně hodně octa musela jsem zřídit dalším pulitrm a více cukru

to je přesně co hledám a za receptík děkuji !!!Nemám ráda ,,RYCHLOKVAŠKY Z BUŘTŮ,, ,ale pěkně uleželý utopence ...
:-K:yes:

Jak dlouho utrpení vydrží než se konzumují?

...jojo, samozřejmě, určitě :-)) - JEN SI KOMENTUJ :-))

bezvadné, dělám i tak, že buřtíky ještě proložím vrstvou kysaného zelí.. :-p

scofiq:autora receptu trochu omlouvá to,že je tu nový/á,jinak je tu vyhledávač a stačilo přidat fotku a eventuelně v komentářích připsat co dělá jinak;-)Takže nevím,proč ti vadí komentáře,snad máme právo se k receptu vyjádřit nebo snad né?????
A foto by autor měl/a opravdu předělat a vložit ho správně,když už tu recept je,tak ať vypadá i fotečka jak má být:yes:;-)

proboha:-(, co to tu řešíte? /několikrát, naležato, upravit.../ vždyt jde o ty "super utopence" neee?!
nebo si tu někdo honí triko???

kolem jdoucí 3. 5. 2014 21:33
Fotka naležato :no::no::no:, prosím, upravit.

Simona Kucerova: ... a možná ani nestojí na hlavě, pardon, neleží na boku.:-//

Tato "klasika" už tu je několikrát;-)

Tématické fráze:
jak správně naložit utopence, utopenci recept ládi hrušky, domácí utopenci jednoduchý recept, recepty ládi hrušky utopenci, utopenci podle ladi hrusky, utopenci ládi hrušky, utopencí recept, lada hruska utopenci, utopenci, utopenci klasický recept, tncz nova test špekačku, klasicke utopenci, buřty podle ládi hrušky, recept na utopence, utopenci od ládi hrušky, recepty na utopence z buřtů, super utopenci, zavaření utopenci, utopenci 5l, jak se delají utopenci

Suroviny:
špekáček, cibule, feferonka čerstvá, hořčice plnotučná, voda, ocet, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, cukr

Přidat fotografie receptu