Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové rizotko

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie912 kJ /
218 kcal
Bílkoviny33,16 g
Tuky5,97 g
Vláknina4,22 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 252 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy6,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce si dám vařit rýži, s tím, že vodu osolím a nasypu do ní kari (asi dvě PL), pak vhodím rýži. Vařím cca 15-20 minut do změknutí. Po uvaření dát okapat. Krok 2: V jiném hrnci si rozehřeju trochu oleje a vhodím oloupanou nakrájenou cibulku najemno. Mezitím si krájím maso na malé kostky, osolím, posypu grilovacím kořením a promíchám. Krok 3: Ke zlatavé cibulce vhodím maso aby se trochu zatáhlo. Krok 4: V hrníčku si rozmíchám kostku bujonu s horkou vodou. Krok 5: Maso si hojně posypu ml. paprikou (záleží velice na kvalitě papriky hodně ovlivní chuť) asi 2-3 PL, a promíchám. Krok 6: Poté přiliju masox rozmíchaný s vodou a maso dusím do změknutí. Krok 7: Až je maso měkké přisypu hrášek mražený a žampiony. Chvilinku provaříme a vmícháme rýži. Navrch jsem si posypala parmazánem.

Zveřejněno 6. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové rizotko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7RK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové rizotko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7RK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Namiesto žampiónov som použil kukuricu. Super jedlo.;-)

Suroviny:
rýže kulatozrnná, cibule, kýta vepřová, koření kari, koření grilovací, sůl, paprika sušená sladká, masox, hrášek mražený, žampióny

Přidat fotografie receptu