Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína

Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24 hodin odležet. Poté se zprudka orestují, doplnit můžete zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min + 24 hodin odležení

35 min (35 min příprava, + 24 hodin odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 221 kJ /
1 009 kcal
Bílkoviny125,18 g
Tuky50,82 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 701 mg
Sodík 7,91 g
Sůl20,07 g
Sacharidy11,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a přidáme všechny ingredience. Necháme uležet minimálně 24 hodin, pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z jater, jen sůl přidáme až po úpravě, ale magi a worcestr přidáme hned. Krok 2: Po naložení maso prudce orestujeme na oleji, pak stáhneme na menší výkon a doděláme. Krok 3: Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.

TIP: Jak skladovat brambory: Je třeba vybrat správnou odrůdu

Zveřejněno 3. 3. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z jater, kde jsem přidala sójové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do sóji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o sóju.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWYq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWYq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Tohle nemá s čínou nic společného

Dajda: ale ved Maizena, kukuričný škrob bol dostať už strašne dááááávno, v čase nášho detstva...

Zobrazit 7 starších odpovědí

bofinka:Proc tak prikra kritika?Neni to sice zadny autenicky recept, ale i ja ho znam a mam spojeny s osmdesatkami, kdy ho varila mama.
A chutna mi i dnes;-).

bofinka: Národní asi ne, ale oblíbený určitě;-)

Opravdovy narodni "Poklad" :-//

ZFranclova: Taky ho znám už léta a je to moje nejoblíbenější maso, které se nakládá :-)

ZFranclova 14. 11. 2015 17:43
Hezký recept, znám ho. Posílám bod, protože u nás je to taky nejmilejší čína. Recept znám už asi 45 let. Možná je to opravdu z nouze - protože se tenkrát nedovážela sojová omáčka a národ si ji tedy nahradil worcestrem a maggi.
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.

nicknack 5. 5. 2013 08:51
x.XXX.x: a jooo :-D ted uz je mi to jasny, dik za vysvetleni ;-)

nicknack: to se pozná hned, jakmile má člověk odlišný názor, neumí vařit- to nevíte?:-O:-D

nicknack 4. 5. 2013 23:06
chocolate:myslim ze Petr ma pravdu a rozhodne nechapu jak ste poznala ze neumi varit ???

planeta:;-);-) díky

jistě dobré, pěkné foto, stojí za vyzkoušení, dávám do oblíbených:yes:

PETR:Asi holt neumíš vařit Petře..:-//Oslň nás svým receptem.

Tohle mi přijde jako čína po "česku", nejsou tam ani ingredience, který by tam být měly. Každopádně ty na asijskou kuchyni si můžete koupit na www.asian-food.cz, zrovna jsem to teď někde našel :))

Díky;-)

óóó jééé...:yes::-K:yes:+13:yes:

Tématické fráze:
cina recept, čína z vepřového nejlepší recept, čína, recept na čínu, recepty na cinu, jak naložit maso na čínu, recepty čína, jak naložit čínu, cina recepty, recept čína, recept na dobrou cinu, recept na čínu-top recepty, jak uvařit čínu, nejlepsi recept na cinu, jak udelat cinu, dobrá vepřová čina, jak udělat dobrou cinu, jak uvarit dobrou čínu, dobrá čína, nejlepší čína recept

Suroviny:
maso kuřecí, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule

Přidat fotografie receptu