Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík pečený na cibuli a česneku s bylinkami

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 507 kJ /
2 989 kcal
Bílkoviny9,24 g
Tuky317,45 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy21,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Krok 2: Do pekáče dáme olej, vodu, na proužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, nakrájenou slaninu, část bylinek, pak na to položíme porce králíka, které ještě lehce posypeme drceným kmínem, na každou porci dáme plátek slaniny a zbytek bylinek. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C), pekáč přikryjeme víkem a dáme do trouby. Přikryté pečeme cca hodinu. Krok 4: Po této době víko sundáme, na každou porci dáme kousek másla a necháme ještě cca 10-15 minut dopéct.

Zveřejněno 8. 5. 2014

Poznámka autorky radiator

Příloha: Bramborové chlupaté knedlíky

250 g bramborové těsto v prášku

4 větší najemno nastrouhané brambory

1 vejce

100 ml vody

Pokud by bylo těsto řidší-záleží to na druhu brambor, přidáme strouhanku.

Z ingrediencí vypracujeme těsto, tvoříme menší koule, které dáváme do vroucí osolené vody. Vaříme cca 15 minut, když vyplavou napovrch, jsou hotové.

Červené zelí uvaříme běžným způsobem, můžeme přidat také hrst rozinek a jedno kyselejší nastrouhané jablko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený na cibuli a česneku s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/779Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený na cibuli a česneku s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/779Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

maris: Díky za komentář i bodík Maris.

radiator: můžu potvrdit, že knedlíky jsou výborné, kdysi mi je poradila teta a o té doby je taky čas od času takhle dělám a chutnají nám. Je to dobrá rychlovka:-p;-):yes:

Jana Remkova:Normálně dělávám chlupaté knedlíky klasicky a tato variece bramborovího těsta v prášku a syrových brambor mě jednou napadla. Knedlíky se ti určitě povedou.

Nenapadla mne nikdy kombinace knedlíků v prášku a nastrouhaných brambor a je to docela zajímavé. Ty brambory asi syrové, že??Ptám se proto, že já a chlupaté knedlíky = prokletí. Jednou se mi povedou a 10x ne :-D a máme je moc rádi:-p

Tématické fráze:
králik na cibuli a česneku, králík na cibuli, králík na slanině a cibuli, pečený králík na cibuli, králik na česneku a cibuli, králík s bylinkami, pečený králík na slanine s cibuli a cesnekem, peceny kralik v horkovzdusne troube, recept králík na česneku s cibuli, peceny.kralik.na.cibuli.cesneku.a.bylinkach, králík pečený na tymiánu, pečený králičí předek, zajic pečený se zelim, pečený králík horkovzdušná trouba, králík na česneku a na cibuli, králíl na česneku a cibuli, peceny kralik a chlupate knedliky, recepty kralik cesnek cibule, okořeněný králík na cibuli a česneku, nutrie pečeny hřbety

Suroviny:
stehno králičí, hřbet králičí, slanina, máslo, cibule, česnek, olej, voda, tymián čerstvý, šalvěj, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu