Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s korunkou a minidortík

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janusa

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: xxx

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 903 kJ /
7 864 kcal
Bílkoviny234,35 g
Tuky148,65 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 2,49 g
Sůl5,95 g
Sacharidy1 388,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vanilku, 4 lžíce vody, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Popřípadě kakao. Krok 2: Dort pečeme v troubě na cca 170 stupňů asi 30 minut. Krok 3: Poté jsem udělala ještě jednu dávku těsta a 1/3 nalila do stejné dortové formy (další patro dortu) a zbylé 2/3 jsem dala do malé formy. Pekla jsem přibližně 15-20 minut na stejnou teplotu. Krok 4: Krém: Uvaříme tuhý puding z mléka a pudingů a necháme vychladnout. Krok 5: Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Krok 6: Korpus velkého dortu prokrojíme napůl, spodní díl pomažeme marmeládou a krémem, položíme díl druhý, ten namažeme jen krémem a přiklopíme třetí částí, kterou jsme pekli zvlášť. Krok 7: Celý korpus ještě lehce pomažeme krémem zvrchu a okolo celého obvodu. To stejné provedeme i s malým korpusem, který lze prokrojit na 2 nebo 3 slabší díly. Krok 8: Korpusy takto pomazané krémem dáme zatím do ledničky ztuhnout, aby se dort lépe potahoval. Krok 9: Marcipán: Prosátý moučkový cukr a prosáté sušené mléko smícháme v míse, přidáme bílek, olej, mandlové aroma a vodu, s tou opatrně, můžeme přidat, až když by se zdála směs stále sypká. Je třeba hodně propracovat, hotová směs se nesmí lepit k rukám, měla by být jako tuhá modelína. Krok 10: Postupně podle fantazie obarvíme podle toho, co budeme tvořit. Hmotu si před obarvením rozdělíme a před zpracováním zabalíme do potravinové folie (má tendenci okorávat). Dort potáhneme a zdobíme dle fantazie.

Zveřejněno 9. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s korunkou a minidortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xN2l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s korunkou a minidortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xN2l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tereza: Taky jsem měla vždycky problém s hmotou, trhala se, právě na dort s korunkou se mi hmota povedla a krásně se válí, na figurky by myslím také šla dobře, je tužší.....;-)

Chci se zeptat, zda se dá zmiňovaným falešným marcipánem snadno potahovat dorty i tvořit postavy apod. Včera jsem vyzkoušela celkem 3 recepty a byla to hrůza a děs! :-//

Jani, krásné!!. Tady opět oceňuji popis dortu. Neumím to s marcipánem, musím se hodně učit:-8. Mým vnučkám by takový dort udělal obrovskou radost;-):yes:

Tématické fráze:
jak prokrojit dort, dorty bítovčice, marcipánová korunka na dort, www:dobroty.nova.cz 10.5.2014, korunka z marcipanu, jak prokrojit dorty, marcipanova korunka, perlicky na dort, marcipánový dort s korunkou, cukrová korunka, recept na cukrovou korunku, minidortík pavlova, mrkvový minidortík s s mascarpone, minidortik pavlova recept, slaný minidortík, jak lepit figurky k dortu, malá dávka těsta na dort, dorty soutež, jak lepit cukrové perličky na dort, minidortik

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, voda, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, marmeláda, mléko sušené, cukr moučkový, olej, voda, bílek, mandlové aroma, zdobení cukrářské (pecičky)

Přidat fotografie receptu