Suroviny
Porce: xxx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 903 kJ / 7 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,35 g |
Tuky | 148,65 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 5,95 g |
Sacharidy | 1 388,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vanilku, 4 lžíce vody, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Popřípadě kakao.
Krok 2: Dort pečeme v troubě na cca 170 stupňů asi 30 minut.
Krok 3: Poté jsem udělala ještě jednu dávku těsta a 1/3 nalila do stejné dortové formy (další patro dortu) a zbylé 2/3 jsem dala do malé formy. Pekla jsem přibližně 15-20 minut na stejnou teplotu.
Krok 4: Krém: Uvaříme tuhý puding z mléka a pudingů a necháme vychladnout.
Krok 5: Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding.
Krok 6: Korpus velkého dortu prokrojíme napůl, spodní díl pomažeme marmeládou a krémem, položíme díl druhý, ten namažeme jen krémem a přiklopíme třetí částí, kterou jsme pekli zvlášť.
Krok 7: Celý korpus ještě lehce pomažeme krémem zvrchu a okolo celého obvodu. To stejné provedeme i s malým korpusem, který lze prokrojit na 2 nebo 3 slabší díly.
Krok 8: Korpusy takto pomazané krémem dáme zatím do ledničky ztuhnout, aby se dort lépe potahoval.
Krok 9: Marcipán: Prosátý moučkový cukr a prosáté sušené mléko smícháme v míse, přidáme bílek, olej, mandlové aroma a vodu, s tou opatrně, můžeme přidat, až když by se zdála směs stále sypká. Je třeba hodně propracovat, hotová směs se nesmí lepit k rukám, měla by být jako tuhá modelína.
Krok 10: Postupně podle fantazie obarvíme podle toho, co budeme tvořit. Hmotu si před obarvením rozdělíme a před zpracováním zabalíme do potravinové folie (má tendenci okorávat). Dort potáhneme a zdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 9. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s korunkou a minidortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xN2l
Moje poznámka
Dort s korunkou a minidortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xN2l
Nejnovější recepty
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 7 minutami
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 16 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 7 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 11 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 12 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 13 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 14 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 14 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 14 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 14 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak prokrojit dort,
dorty bítovčice,
marcipánová korunka na dort,
www:dobroty.nova.cz 10.5.2014,
korunka z marcipanu,
jak prokrojit dorty,
marcipanova korunka,
perlicky na dort,
marcipánový dort s korunkou,
cukrová korunka,
recept na cukrovou korunku,
minidortík pavlova,
mrkvový minidortík s s mascarpone,
minidortik pavlova recept,
slaný minidortík,
jak lepit figurky k dortu,
malá dávka těsta na dort,
dorty soutež,
jak lepit cukrové perličky na dort,
minidortik
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
marmeláda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
zdobení cukrářské (pecičky)
Komentáře (3)