Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlo, zelo, kuře

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 591 kJ /
2 531 kcal
Bílkoviny359,99 g
Tuky37,56 g
Vláknina41,31 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 7,29 g
Sůl18,17 g
Sacharidy173,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pokud máte ošklivou slupku jako já, tak můžete klidně oloupat. U starší cukety vydlabeme jadřínce. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme cuketu. Necháme pomalu zarestovat, ale nutno hlídat, aby se nespálila. Pokud pustí málo vody, lehce podlijeme vodou. Přisypeme kmín a dusíme cca 5 minut, ( cuketa se dělá rychle, hlídáme, aby nám nevznikla kaše ). Opatrně vmícháme škrob, který nám zelí zahustí, dochutíme hořčicí, případně solí a pepřem. Krok 2: Brambory nastrouháme na jemném struhadle. V míse promícháme se solí a necháme 5 minut stranou. Z brambor vymačkáme co nejvíce vody, poté přidáme vejce a přisypáváme mouku, dokud těsto není tvárné. S moukou opravdu opatrně a pomalu, každé brambory jsou jiné a neradi bychom měli knedlíky jak šutr. Já to dělám tak, že si dám 100 g, vypracuji těsto, nechám 10 min proležet kvůli celozrnné mouce a poté eventuálně přidám. Těsto by mělo být měkké, ale tak aby udrželo tvar. Pomocí lžic tvarujeme z těsta knedlíčky, které vaříme na páře 10 - 15 min ( podle velikosti chlupáčků ). Krok 3: Kuřecí prsa bychom měli samozřejmě mít přibližně stejně velká a ne moc vysoká. Pokud jsou vysoká tak je rozřízneme, aby se nám mohly dobře propéct. Maso osolíme, opepříme a na rozpálenou grilovací pánev s olejem si je dáme opékat. Myslím, že to více rozepisovat nemusím. Zkrátka je opečeme do zlatohněda z obou stran. Jakmile jsem hotová, zabalíme je do alobalu, než budeme podávat jídlo. Já si ještě do pánve přiliji trochu vývaru ( 150-200 ml ), který mi z pánve „umyje” výpek, nechám zredukovat a máme super sosík, abychom jídlo neměli suché. Nyní už jen stačí naservírovat a můžeme podávat.

Zveřejněno 12. 5. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

To je tak, když vymýšlíte nedělní oběd a nemáte zrovna kreativní den. Nicméně dnes pro vás mám rychlou, mňamózní a plnohodnotnou náhradu českého originálu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo, zelo, kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ERY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo, zelo, kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ERY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Zajímavá variace :yes:

Moc se mi to líbí:-*Jak hotové jídlo,tak i celý recept:-p:yes::yes:

MishkaCZ:Tak já to někdy z části zkusím;-)

No my cuketové zelí nakyselo nemusíme a s tou hořčicí to má takový příjemný říz :)

Míšo, cuketové zelí dělám dost často, mám ho moc ráda, ovšem s hořčicí to vidím prvně:-O

Tématické fráze:
knedlo zelo kuře, kuře knedlo zelo, knedlo kure zelo, knedlo zelo, knedlo zelo s kuřecím masem, zelo, kuřecí knedlo zelo, knedlo zelo kuřecím masem, knedlo zelo kureci prsa recept, chlupate knedliky zeli a kuře, knedlo-zelo-kuře, knedlo zelo kuřecí, kuře zelo knedlo, kure a cuketove zeli, chlupaté knedlíky podle ladi hrušky, knedlo zelo a kure, recepty -vepřo knedlo zelo, kuře z knedlíky, kure jnedo zelo, kuře knedlo zelo recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, sůl, pepř, cuketa, cibule, hořčice dijonská, škrob kukuřičný, kmín celý, brambory, mouka celozrnna pšeničná, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu