Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky pikant

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 383 kJ /
1 765 kcal
Bílkoviny137,47 g
Tuky114,96 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 823 mg
Sodík 3,13 g
Sůl7,62 g
Sacharidy21,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran. Krok 2: Pak si nakrájíme cibuli, tu dáme osmažit do jiného hrnce na horké sádlo s roztopenou nakrájenou slaninou, přidáme restované maso, zalijeme výpekem z masa a malým množstvím vody, můžeme dát ještě koňak a dusíme, až bude maso měkké. Krok 3: Celou dobu dušení přidáváme vývar (vodu). Před koncem dušení, (tak 10 minut), nasypeme vejce uvařená natvrdo a posekaná , okurky pokrájíme na kostičky a také přidáme, promícháme, necháme převařit. Můžeme ještě zahustit hořčicí dle chuti.

Zveřejněno 3. 3. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Koňak jsem nedávala, doma ho nemám, jinak slouží k tomu, aby bylo maso křehčí. Může být téměř jakýkoliv "tvrdý" alkohol.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky pikant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wgo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky pikant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wgo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Teca66: tak to je mi líto, ať se ti ten žaludek brzy vzpamatuje a jsem ráda, že chutnalo a děkuji ti, že jsi to uvařila:yes:;-)

Teca66: tak to je mi líto, ať se ti ten žaludek brzy vzpamatuje a jsem ráda, že chutnalo a děkuji ti, že jsi to uvařila:yes:;-)

Teca66:¨To není žádná chyba a na chuti to nic nezmění, tak dobrý;-) Dej vědět, jak chutnalo;-)

Teca66:doplněno;-)

Teca66:dopněno;-)

Dnes jsem uvařila podle tohoto receptu a je to vynikající :yes::yes:

Ludovik:Ludovíku, není pikantní to, co je pálivý, jan napsala správně Špagetka, pikantní může být něco, co je vyjímečně dobrý a to v toímto případě bylo, ovšem nejlépe to zjistíš, když to uvaříš;-):-p:yes::-D

Ludovik:Pikantní není totéž co ostrý.Hořčice sama o sobě dodá pikantní chuť.;-);-);-)

http://www.toprecepty.czA proč se to jmenuje pikant když tam není nic ostrýho?
:-/

mimosa:Pavlí, tak si mě potěšila, že jsi to uvařila a hlavně, že chutnalo:-p:yes:

Tak jsem dělala dnes,jen jsem tý hořčice dala asi víc a raději jsem nedávala okurku,protože se mi to zdálo po tý hořčici dost pikantní.Jen nemám omáčku tak hezky tmavou jako ty.Jinak :yes:

No v tuto hodinu z náhodný na mě mrklo toto:-OTo bude moje smrt:-/já mám hlad,jako vlk,hůůůů:-DBibinko,moc príma mňamka:-p+11:yes:

Jana Remkova: Ona je ta dijonská hořčice pálivá dost ;-) Pokud ji nemůžete sehnat, což bych se divila, tak si můžete vyrobit vlastní (sice ne úplně dijonskou), není to vůbec složité - namelete hořčičné semínko (v mlýnku na mák) a rozmixujete ho s vodou, přidáte něco kyselého - ocet, víno apod. a osladíte cukrem nebo medem... čerstvá hořčice je stejně pálivá jako čerstvý křen, jdou z ní až slzy do očí :-8

jo já to dělám jako rozpuštený ptactvo:-)):yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí plátky, hovězí plátky recept, hovězí plátky na hořčici, hovězí plátek, pikantní hovězí plátky, recept hovězí plátky, hovězí plátky recepty, recepty na hovězí plátky, hovězí plátky minutka, zadní hovězí plátky recept, recept na hovězí plátky, pikantni hovezi, recepty hovezi platky, hovězí plátky na minutku, hovězí zadní plátky, hovězí plátky na minutky, hovězí zadní minutka, hovězí plátek na hořčici, hovězí plátek recept, pikantní hovězí plátek

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, slanina, okurky sterilované, vejce, hořčice dijonská, mouka hladká, koňak, sádlo, koření nové koření, bobkový list, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu