Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchty po babičce

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 25 buchet

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie511 554 kJ /
122 266 kcal
Bílkoviny8 634,91 g
Tuky3 903,04 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 15,52 g
Sodík 100,46 g
Sůl251,02 g
Sacharidy13 133,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme tradičně kvásek (do kapky vlažného mléka s cukrem v hrníčku rozdrobíme droždí a necháme vzejít). Krok 2: Do mísy dáme zbytek ingrediencí a kvásek, vypracujeme těsto když těsto zvětší objem na dvojnásobek (asi 60 minut), tak ho vyndáme na vál (používám silikonový a jsem s ním spokojená, musí se kapku podsypat moukou, ale jde umýt v myčce ), vyválíme plát těsta, ne moc slabý, aby náplň nevytekla. Krok 3: Krájíme čtverce plníme náplní a každou buchtu sbalíme tak, že cípy těsta k sobě přitiskneme a zformujeme asi 3 cm vysoké buchty, které klademe na vymazaný plech volně, necháme ještě asi 15 minut kynout v pekáči. Krok 4: Dáme dát péct asi 30 minut při 200 stupních až budou mít zlatavou barvu. Krok 5: Po upečení vyklopíme na vál (pokud chceme mít vláčné kůrky potřeme buchty mlékem) Nakonec buchty pocukrujeme cukrem moučkou.

Zveřejněno 18. 5. 2014

Poznámka autorky Ivana41

Zdroj: Kniha - Vaříme, zdravě, chutně, hospodárně. Kolektiv autorů, rok vydání 1949.

Já dávám do pekáče pečící papír a pak ještě potřu olejem, buchty se lépe vyndavají a mají lepší tvar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty po babičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mm1G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty po babičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mm1G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Sirena: no to se nedivím, že těsto bylo tuhé, vždyť na kilo mouky mělo být použito 500 ml mléka!!! Toto je špatný recept:no:

Těsto bylo strašně tuhé, po vykynutí jen malinko nadýchané a vůbec tak hodně nenakynulo. Míchala jsem pomocí robotu. :-( :-( Už dělat nebudu.:-//princezna.barbie@gmail.com

Buchty budou skvělé:-p:yes:

Tématické fráze:
vysoke buchty, vysoká buchta, tradiční české buchty, aby povidla nevytekla, aby povidla z buchet nevytekla, co dát do povidel aby nevytekla, pect levne buchty, vysoka nadýchaná buchta, buchta do pekace, buchty do pekace, hodne vysoka buchta, recrpt buchty do pekáče, jak pect buchty, umichany tvaroh, pect buchtu, buchty v robotu, co delat aby povidla nevytekla, buchta v pekáči, co dat marmelady aby nevytekla z do buchet, jak dát buchtu do pekáče

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, tuk, cukr, vejce, droždí, sůl, mléko, kůra citronová, cukr vanilkový, tuk, cukr moučkový, povidla švestková, tvaroh, cukr, vejce

Přidat fotografie receptu