Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarky v domácí pekárně

Vůni domácího sádla a škvarkům se nic nevyrovná! Čím je syrové sádlo vyšší, tím budou škvarky lepší. Teplé škvarky potěší, ale na vaření a pečení využijete i ty studené. Vyškvařené sádlo upotřebíte do slaných i sladkých pokrmů.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 kJ /
7 kcal
Bílkoviny0,51 g
Tuky0,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy0,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme domácí pekárnu - vyndáme z ní hák na hnětení. Krok 2: Sádlo nakrájíme na menší kousky, dáme do pekárny a zapneme program pečení. Krok 3: Během pečení občas zamícháme, ke konci přidáme 1 lžíci mléka. Krok 4: Pokud není sádlo dostatečně vyškvařené, program opakujeme.

TIP: Jak připravit skvělou škvarkovou pomazánku?

Zveřejněno 4. 3. 2009

Poznámka autorky Jikotka

Někde jsem slyšela, že jdou dělat škvarky, tak jsem to zkusila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarky v domácí pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xl0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarky v domácí pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xl0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes:

Dneska jsem udělala a je to vychytávka v té DP:yes::yes::yes::yes:Také jsem dala program mameláda 2x:yes:Snacha si loni na vánoce stěžovala že jí její maminka nedala vyškvařené sádlo, tak jsem udělala pěknou skleničku a dostane ho pod stromeček:-D:-D:-D:-DNe jen to sádlo:-D:-D:-D

Jikotka:včera jsem dělala poprvé:-8,já jsem spojila tvůj recept s V.Froňkem a tady je výsledek:-8,mléko jsem nedávala,ne že bych ho tam nechtěla dát,ale zapoměla jsem na něj,ale výsledek:yes:letí bod a přidávám tu samou fotku jako k Václavovi doufám,že to nevadí:-8;-)

dělala jsem včera 3 várky a byly super,posílám bodík:yes::-))

škvarky tímto způsobem jsem zkoušela hned po koupi DP a byly výborné...za :yes:+

Vašku dej recept a fotku tam dostaneš lehko,nahoře jsou ikonky a dej foťáček a je to:-*:-*

Vašku daj, tie tvoje nemajú chybu:yes::yes::yes:

Jiřinko K. nehněvej se na mne. Ale dám moje škvarky taky do receptů.Je to trochu jinak a každý ať si vyzkouší co se mu hodí , vybere si a pak dělá co mu bude lépe vyhovovat . Jdu dělat fotku i když zatím nevím jak jí tam dostanu. snad na to přijdu.

Já si myslela že jsem to četla od Václava:-!:-!:yes:Je to super trvá to déle,ale nemusí se to tak hlídat a stát u toho :yes::yes::-p díky Vašku:-*

BĚŽÍM HNED PRO ŠPEK !!!!!!!!!!!!!!!!:-D

Škvarky děláme od doby co máme DP (ETA) a nemá to chybu.Špek nakrájím ( raději jen tak 750 g) na stenč kostky (snažím se přibližně stejně velké)max.2-2,5 cm. Dám do DP přidáme 2 lžíce vody a 2 špetky celého kmínu. Zapnu progra 9 = marmeláda. Po zazvonění je většinou třeba pustit ten samý program ještě 1x , ale je nutné si to již pohlídat aby jsme to nezpálili. Moje zkušeno¨st je ještě asi 20 min. Ale závisí to na velikosti kostek, množství surovin v DP a i druhu špeku.Důležité je žena nemusí stát u sporáku míchat a hlídat.

Robila som podľa receptu Vaška Froňka, len 1x program a bez mlieka a bolo to krásne a výborné. Vašek by si zaslúžili *****, ale keďže tu recept nedal, tak dám bodík tu. Pekáreň pekne vytopí sádielko, škoda, že nie moje...:-D:-D:-D

Tématické fráze:
škvarky recept, sádlo v domácí pekárně, sádlo v pekárně, sádlo z domácí pekárny, škvarky, jak dělat škvarky, sádlo z pekárny, jak se delaji skvarky, domácí špek, domácí sádlo, domácí pekárna sádlo, vepřové škvarky, jak na škvarky, recept skvarky, domací pekarna recepty, moje pekárna, domácí sádlo v pekárně, program se sádlo, sádlo pekárna, recept na skvarky

Suroviny:
sádlo vepřové, mléko

Přidat fotografie receptu