Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkový okoun

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 113 kJ /
1 222 kcal
Bílkoviny92,59 g
Tuky85,58 g
Vláknina6,21 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 288 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy17,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety okouna osolíme, opepříme z obou stran a necháme asi dvě hodiny odpočinout. Krok 2: V misce si utřeme 50 g másla přidáme kůru z citronu, nadrobno nasekané bylinky, mořskou sůl a citronový pepř. Takto připravené máslo pořádně promícháme. Krok 3: Do pánve dáme zbytek másla a necháme rozpálit, vložíme filety a zprudka necháme péct asi 4-5 minuty. Krok 4: Pak otočíme ubereme teplotu, na každý filet dáme bylinkové máslo a pečeme už jen asi 3 minuty. Krok 5: Filety vyndáme na talíř a necháme chvilinku odpočinout. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Zveřejněno 19. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový okoun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0y9L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový okoun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0y9L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Chutně připravená rybička,mňam:-p:-K:yes:

Všem moc děkuji:-K

Prijemny recept Hani, urcite brzy zrealizuji:yes:

Okoun je skvělá rybka!!:yes:

Další pěkná ryba, nebylo dnes rybářské klání:-D:-p+:yes:

Tahle rybka by mi moc chutnala, je podle mého gusta :-p:yes:

To je ono!!!:yes::-p

Okoun vedle pstruha a lososa patří mezi naše nej nej ... rybičky :-p:yes: a vcelku může být i nilský i český ;-):-D)

:yes::yes::yes::yes:super:-K

No paráda.:-):yes:

... mňam:-O:-O:-O:yes:

Tématické fráze:
okoun recept, okoun recepty, recept na okouna, recept okoun, recept okoun nilský na tymiánu, recepty z okouna, okoun na másle, recepty na okouna, okoun nilský recept, recepty okoun nilský na tymiánu, jak upect okouna, okoun filet recept, okoun filety recept, okoun, recept okouni, okoun obecný recept, okoun na bylinkách, recept okoun nilský, recept na okouny, filé z okouna recepty

Suroviny:
okoun nilský, tymián citronový, bazalka čerstvá, citron, máslo, pepř citronový, sůl, sůl mořská, citron

Přidat fotografie receptu