Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indonéské kuřecí teriyaki

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 352 kJ /
801 kcal
Bílkoviny178,35 g
Tuky7,62 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 413 mg
Sodík 3,95 g
Sůl9,45 g
Sacharidy4,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme Arak, sojovou omáčku, třtinový cukr, zázvor a sezamový olej. Dobře smícháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na kousky cca 2x2 cm.

Necháme cca hodinku marinovat. Krok 2: Ve velké, ale mělké pánvi rozehřejeme arašídový olej a děrovanou naběračkou přeneseme kousky masa z tmavé marinády. Restujeme, dokud není maso propečené. Krok 3: Zalijeme marinádou, přivedeme k varu a cca 5 min lehkým varem povaříme. Takto připravené maso zase děrovanou naběračkou z pánve vyndáme a udržujeme v teple. Krok 4: Pod pánví zvýšíme plamen, aby se tekutina svařila na hustý tmavý sirup. Vypneme, vrátíme zpět maso a dobře promícháme, aby se všechny kousky masa obalily lepkavou sladkou omáčkou.

Podáváme s dušenou rýží.

Zveřejněno 21. 5. 2014

Poznámka autorky senky

Inspirace v Chuť domácí kuchyně - Nigella Lawson.

Jemně upraveno: Saké jsem nahradila originál Arakem z Bali :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indonéské kuřecí teriyaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zNny

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indonéské kuřecí teriyaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zNny

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Sumo Boss 21. 2. 2016 14:13

;-):-p:yes:

to Senky: skvěle popsané, skvěle aranžované a vyfotografované! Stačí jen zavřít oči a jsme zase tam, jen to šumění příboje chybí... Díky!
V Japonsku se používají k přípravě hlavně ryby, v Indonesii různá masa kromě vepřového. Místo araku lze použít i mirin, slabší a sladší verze saké. Použití sezamových semínek místo sezamového oleje je nesmysl, ta chuť by chyběla.

Recept skvělý, hned bych ho s radostí vyzkoušela, jen kdyby se mi ty ingredience tak špatně nesháněli :-//

maris: díky, Maru:-K

Majka8: jo Tescoma to skoro vždycky jistí ;-)

magdalenka:Pokuď máš zájem o misky,tak jsem skoro stejné koupila v prodejně Tescomy.

To mi nějak uniklo - krásný recept a jak píše Magdalenka - krásně naservírované;-):-p:yes:+12

jarka skrobakova: Jaru, díky :-)

Majka8: Penny nemám po ruce a poslat tam manžela, to by moc nedopadlo
:-D:-D

magdalenka: Magdulko, díky za pochvalu :-8 k miskám jsem přišla jak slepý k houslím :-)) dostala jsem je v práci, už ani nevím od koho ;-)

Jani, tak tohle se Ti moc povedlo. Luxusní :yes::yes::-K:-p

Krásny recept, krásne servírovanie...:yes: (závidím!)

senky:Dnes jsem na ni koukala v Penny,mají tam spoustu vychytávek na suši....recept super,určitě brzy vyzkouším:yes:

Jani, máš to moc pěkně provedený;-) 6:yes:

Tématické fráze:
kureci teriyaki, teriyaki, teriyaki omacka recept, teriyaki omáčka použití, kure teriyaki, teriyaki omáčka, indonéské recepty, omáčka teriyaki recept, kuřecí maso teriyaki, japonská omáčka teriyaki, kuřecí s teriyaki omáčkou, kuřecí teriaky, kuřecí teriaki, omáčka teriyaki, kuřecí kousky teriyaki, teriyaki recept, domaci teriyaki omacka, recept kuřecí teriyaki, teriyaki omáčka recepty, teriyaki omáčka jak se pouziva

Suroviny:
omáčka sojová, cukr třtinový, zázvor čerstvý, olej sezamový, maso kuřecí, olej arašídový, rýže

Přidat fotografie receptu