Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník Gingerbread

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Forma 23x23 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 354 kJ /
2 953 kcal
Bílkoviny40,97 g
Tuky95,33 g
Vláknina9,33 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 3,47 g
Sůl4,21 g
Sacharidy478,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosijeme mouku a sodu. Krok 2: Přidáme sůl, zázvor, skořici, hřebíček a promícháme. Krok 3: Máslo nakrájíme na malé kousky. Krok 4: Do druhé mísy dáme cukr, máslo, melasu a horkou vodu. Krok 5: Šleháme metličkou dokud se máslo nerozpustí. Krok 6: Necháme zchladnout. Krok 7: Do vlažné směsi přidáme vejce a dobře rozšleháme. Krok 8: Postupně po částech zašleháváme do tekuté směsi melasy sypkou směs mouky, až vznikne hladké těsto bez hrudek, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Krok 9: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35-45 minut.

Zveřejněno 23. 5. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník Gingerbread

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrLE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník Gingerbread

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrLE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes::yes::yes:

Melasu mají skoro ve všech zdravých obchodech pul kila kolem 50-60kc ;-) jinak na vikend upecu, super :yes:

Majkaa: :-) Kdo by očekával čokoládovou nebo kakaovou chuť, asi by byl zklamán. Jak píše maris melasa je tmavá (černá) a barvu také podpoří tmavý třtinový cukr ;-)

Majkaa: melasa je tmavá;-)

V receptu nevidím kakao, nebo čokoládu a perník je krásně čokoládový,nechybí to v receptu?:-pVypadá krásně:yes:

senky: Děkuji, pochvala vždy potěší :-K
Nevim jak v Čechách, ale tady se melasa koupí i v supermarketu, většinou bývá společně v regále s medem.

Taky miluji Tvoje recepty a Tvoje fotky :yes::yes: jsou jako pohlazení:-8:-K
Melasu u nás asi ve zdravé výživě ... tipuju ;-)

Jana Remkova: Děkuji moc :-8 :-K

Miluji tvoje fotky :-)

lenka.ov, zizala: Děkuji :-K
Toto je jedna z verzí anglicko-amerického perníku ;-)

Tak takový jsem ještě nepekla, ukládám na vyzkoušení ;-):yes:

:yes:

Tématické fráze:
perník recept, americky pernik, melasa recepty, recepty z melasy, recept na perník, melasa do perniku, recepty melasa, pernik melasa, mletý perník, pernik z melasy, tmavý perník, perník s melasou, melasa recept, melasa perník, perníčky s melasy, recepty pernik, gingearbread receipt, gyngerbrede recept, gyngerbrede recept, recept melasa

Suroviny:
mouka hladká, soda jedlá, sůl, zázvor mletý, skořice mletá, koření hřebíček, máslo, cukr třtinový, melasa, voda, vejce

Přidat fotografie receptu