Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské špecle

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 237 kJ /
535 kcal
Bílkoviny41,28 g
Tuky37,68 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 426 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy6,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a podle chuti kořením na italská jídla. Krok 2: Přidáme nakrájené žampiony, sterilovaná krájená rajčata, lístky bazalky, sojovou omáčku a vše podusíme. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájené olivy, nebo kapary, půl balíčku špeclí a ještě tak 2 minutky prohřejeme. Podáváme postrouhané sýrem.

Zveřejněno 28. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské špecle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9vB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské špecle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9vB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Jana Remkova:Já vím;-)pročítám vše poctivě:-D

Anna Kocikova: U mne byl základ v Kauflandu ! :-D

Lákavé foto na chutnou dobrotu,mňam:-p:yes::-K

Nevím,jak v Bavorsku,nebo jinde dělají špecle,ale já dělávám z mouky,vajec a mléka(vody).Pokud dělám gnocchi,tak základ je mouka a vařené brambory:-)

Irrena:;-) díky

Krásný recept:yes:

spagetka: Špagetko, Vy asi myslíte tohle jídlo: de.wikipedia.org/wiki/Schupfnudel. Taky se prodává v Lidlu. Vůbec ale neznám český nebo počeštěný název. V Čechách by to asi byly opravdu šišky. Špecle snad mohou být taky bramborové, ale ty pravé jsou vlastně noky, takže mouka, vejce, mléko. Mám je taky moc ráda, hlavně k masu s omáčkou z červeného vína, ale zatím jsem je nikdy nezkoušela dělat, buď jsem si je přivezla z Německa nebo koupila v Čechách, teď už tu bývají, v Lidlu nebo se Sparu.

Majka8: My máme rádi i gnocchi, špecle jsme měli poprvé:-)

Jana Remkova:Gnocchi doma nechtějí,ale špecle si vozím z Německa a ty naprosto zbožňujeme...dokonce jsem vyrobila domácí,první pokus nic moc,ale už se daří:-))recept určitě vyzkouším,vypadá víc než dobře:yes::yes::yes:

dzungila: Ani mne nenapadlo něco přepisovat.:-))Gnocchi jsou gnocchi a špecle jsou špecle:-D a nevidím jediný důvod, proč by to mělo být jinak :-)

Taky bych nepřepisovala název a se špeclema by mi to určitě chutnalo.;-) Super foto, Jani.:yes:

Jitkas: díky :-)

Nevim proc by to mela prepisovat na gnocchi, kdyz jsou to specle, mimo jine v Italii je delaji zrovna tak jako v Bavorsku ci jinde. Tedy mouka (mouka - v Italii hladka), vejce, voda,sul). Je to "narodni" jidlo v provincii Jizni Tyrolsko. Omacku by udelali urcite bez sojovky, to ano, mozna by pridali i cesnek, kapary by urcite merili na lzice ne na pocet, ale jinak racept je hodne italsky.

Mně je úplně "buřt", jak se to jmenuje ( prosím, nebijte mě za to!:-D ), vypadá to skvěle a mám na to chuť!!!:-p:-p:yes:

Mně se recept i foto moc líbí.:yes: .Paní Jano, přepište špecle na gnocchi a bude to. :-))

Jana Remkova:Ahááá, já myslela, že to bylo z té kuchařky, jak tady píšeš;-)

Tématické fráze:
špecle recepty, špecle recept, špecle s omáčkou, špecle, jak se dělají špecle, recept na specle, recept specle, špecle po tyrolsku, pravé špecle, kapary wikipedie, recepty špecle, špecle foto, špecle lidl, recepty na špecle, co jsou specle, spercle recepty, špecle -recepty, špecle s hříbky, www majka 57, recepty italské kuchyně

Suroviny:
maso mleté, olej olivový, cibule, sůl, pepř, koření oregáno, koření chilli, koření italské, omáčka sojová, bazalka čerstvá, olivy, žampióny, rajče, sýr, špecle

Přidat fotografie receptu