Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské špecle

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 237 kJ /
535 kcal
Bílkoviny41,28 g
Tuky37,68 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 426 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy6,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a podle chuti kořením na italská jídla. Krok 2: Přidáme nakrájené žampiony, sterilovaná krájená rajčata, lístky bazalky, sojovou omáčku a vše podusíme. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájené olivy, nebo kapary, půl balíčku špeclí a ještě tak 2 minutky prohřejeme. Podáváme postrouhané sýrem.

Zveřejněno 28. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské špecle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9vB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské špecle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9vB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Jana Remkova:Já vím;-)pročítám vše poctivě:-D

Anna Kocikova: U mne byl základ v Kauflandu ! :-D

Lákavé foto na chutnou dobrotu,mňam:-p:yes::-K

Nevím,jak v Bavorsku,nebo jinde dělají špecle,ale já dělávám z mouky,vajec a mléka(vody).Pokud dělám gnocchi,tak základ je mouka a vařené brambory:-)

Irrena:;-) díky

Krásný recept:yes:

spagetka: Špagetko, Vy asi myslíte tohle jídlo: de.wikipedia.org/wiki/Schupfnudel. Taky se prodává v Lidlu. Vůbec ale neznám český nebo počeštěný název. V Čechách by to asi byly opravdu šišky. Špecle snad mohou být taky bramborové, ale ty pravé jsou vlastně noky, takže mouka, vejce, mléko. Mám je taky moc ráda, hlavně k masu s omáčkou z červeného vína, ale zatím jsem je nikdy nezkoušela dělat, buď jsem si je přivezla z Německa nebo koupila v Čechách, teď už tu bývají, v Lidlu nebo se Sparu.

Majka8: My máme rádi i gnocchi, špecle jsme měli poprvé:-)

Jana Remkova:Gnocchi doma nechtějí,ale špecle si vozím z Německa a ty naprosto zbožňujeme...dokonce jsem vyrobila domácí,první pokus nic moc,ale už se daří:-))recept určitě vyzkouším,vypadá víc než dobře:yes::yes::yes:

dzungila: Ani mne nenapadlo něco přepisovat.:-))Gnocchi jsou gnocchi a špecle jsou špecle:-D a nevidím jediný důvod, proč by to mělo být jinak :-)

Taky bych nepřepisovala název a se špeclema by mi to určitě chutnalo.;-) Super foto, Jani.:yes:

Jitkas: díky :-)

Nevim proc by to mela prepisovat na gnocchi, kdyz jsou to specle, mimo jine v Italii je delaji zrovna tak jako v Bavorsku ci jinde. Tedy mouka (mouka - v Italii hladka), vejce, voda,sul). Je to "narodni" jidlo v provincii Jizni Tyrolsko. Omacku by udelali urcite bez sojovky, to ano, mozna by pridali i cesnek, kapary by urcite merili na lzice ne na pocet, ale jinak racept je hodne italsky.

Mně je úplně "buřt", jak se to jmenuje ( prosím, nebijte mě za to!:-D ), vypadá to skvěle a mám na to chuť!!!:-p:-p:yes:

Mně se recept i foto moc líbí.:yes: .Paní Jano, přepište špecle na gnocchi a bude to. :-))

Jana Remkova:Ahááá, já myslela, že to bylo z té kuchařky, jak tady píšeš;-)

1974andrea: Asi ne, ale já si vždycky jídlo ochucuji podle svého. Sojovku lze pochopitelně vynechat;-)

Mně by to určitě chutnalo:-p:yes: Jen předpokládám, že Italové by nepřidávali do pokrmu sójovku;-)

spagetka:;-) no právě;-)

Jasně, tady vidíš, že člověk musí být fakt tolerantní k názvům, pokud se nejedná o nějakou vyloženou provokaci, což tady nehrozí. Jen je fakt, že když jsi celý život zvyklá na nějaký název přiřazený k určitým potravinám, tak holt zvyk je zvyk. Nakonec taková svíčková původně byla určená taky jen k hovězímu ne? A jak chutná s jiným masem ;-);-);-)

spagetka: Ladi, já měla přes sobotu a neděli půjčenou od kámošky italskou kuchařku. Kromě špaget na milion způsobů jsem tam našla i tohle a protože je to zas něco jiného, hned jsem si to opsala, moc se mi to líbilo. A ono to i skvělé chutná;-). Italskou kuchyni nějak moc nemusím, tím neříkám, že ji nevařím. Sem tam se objěví něco, co mne zaujme. Já jsem spíš přes tu arabskou kuchyni:-D

Tak teda zírám, mám pod termínem špecle v hlavě uložený úplně jiný pokrm z jiných surovin - prostě něco jako bramborové šišky. Dělaj to v bavorsku, Švábsku, tyrolsku i u nás v sudetech. Tím nechci hanit recept, jen prostě bych si takto špecle nepředstavovala. Ale recept neodmítám (promiň, název jo, ale dyk víš, že jsem k názvům dost tolerantní :-D:-D:-D)
Bodík dávám, jen si to budu muset pro sebe přejmenovat :-)):-)):-))

Tématické fráze:
špecle recepty, špecle recept, špecle s omáčkou, špecle, jak se dělají špecle, recept na specle, recept specle, špecle po tyrolsku, pravé špecle, kapary wikipedie, recepty špecle, špecle foto, špecle lidl, recepty na špecle, co jsou specle, spercle recepty, špecle -recepty, špecle s hříbky, www majka 57, recepty italské kuchyně

Suroviny:
maso mleté, olej olivový, cibule, sůl, pepř, koření oregáno, koření chilli, koření italské, omáčka sojová, bazalka čerstvá, olivy, žampióny, rajče, sýr, špecle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu