Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: individuálně

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou krkovici vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Připravený pekáček vyložíme kysaným zelím, přidáme pokrájené žampióny, na kolečka nakrájenou klobásu a plátky krkovičky. Krok 3: Na krkovičku položíme na plátky nakrájenou slaninu. Krok 4: Podlijeme trochou vody, pekáček překryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Krok 5: Několik minut před koncem pečení alobal odstraníme a pečeme pro barvu. Krkovičku podáváme s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 29. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B78k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B78k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Jani nečtěte ty negativní (a některé i s hrubkami) komentáře, váš recept je luxusní a myslím, že i srozumitelný.Ať si ho každý vyzkouší.Dnes jsem upekla, vonělo to všude okolo. Jenom jsem maso nejdříve lehce orestovala - toto je kontroverzní slovo, které zde nedávno vyvolalo bouřlivou diskuzi a doufám, že tentokrát jsem použila správně - z každé strany asi 2 minuty, než jsem ho šoupla na vrch pekáčku.Opravdu jídlo bylo moc dobré, všem chutnalo a budu péct asi .často.DĚKUJU !:-8

Bagorz: Ahoj, na FB jsem non-stop! :-D A zabij mne, nevím, kdo se ptá? :-Q

Ahoj Jani! Dnes jsem se zaregistroval na topkách a ejhle,první recept při vyhledávání(krkovice) je tvůj :-) Trochu mne zarazili ty žampióny,ale znám tvoji odvahu v experimentování,tak proč ne? Nezkusíš,nevíš :-D Mimo jiné,kam jsi mi zmizela z FB? <3

casino: Taky to tak dělám;-)

Vlada:
Jakýs takýs čas je uveden v záhlaví rcp;-)
Koukám, že teplotu se vám z autorky nepodařilo vydolovat...:-)
Bych pekáč dal do rozpálené trouby a po chvíli snížil na 200°C, tady není co zkazit.
No, i 180, 170, 160, 150 grádů bude stačit...:-*

Vlada: Proč ta ironie?? Bude stačit, že dobu pečení nikdy nehlídám? Dívám se sem tam do trouby, jak maso vypadá, už tak nějak vím, jak zhruba dlouho to je, ale zatímco já stejné maso peču třeba hodinu, někdo ho má dříve, nebo naopak později. Já se necítím být dobrou kuchařkou, jsem jen amatér, který si pro svou potřebu uvařit umí to, co má rád. Horkovzduch nikdy nepoužívám po celou dobu pečení, používám jej na závěr, aby maso mělo hezkou barvu;-). Troubu mám elektrickou, ale nevšimla jsem si, že by tady bylo u receptů uváděno.."trouba elektrická doba pečení... trouba plynová doba pečení...

Jindřich 8. 4. 2017 10:42
Jana Remkova: V tom případě ovšem uveřejňujte recepty na stránkách "Recepty pro velmi zkušené". Většina z nás sem chodí proto, aby získala tip na nějaké nové jídlo - no a troufnu si tvrdit, že doba přípravy je naprosto stejně důležitá, jako např. použité ingredience. Stejně tak "množství neuvádím" ... takže např. zelí 10 dg, kilo; 2 žampiony, 2 vaničky žampionů... :-//

Jen mi tak trochu chybí, když už to má být recept se vším všudy, že není uvedena teplota trouby (třeba horkovzdušná, nebo i elektrická) a jak dlouho se to vlastně peče. Na množství porcí snad nezáleží ;-).
Takže postup je popsaný velmi jednoduše s tím, že se předpokládá, že ostatní budou rovněž takoví kuchaři jako paní Jana Remková... Ale, bohužel, nejsou. Přeji krásný den.

jirholu: Jéé, mi by nevadila. Pálivé máme moc rádi :-)

Jídlo je dobré, ale měla jsem moc pálivou(dračí) klobásu :-/ Příště udělám s nepálivou klobásou ;-)

Irule: Já děkuji ;-)

bylo to skvělé, dali jsme si k tomu brambory :-p. Bod jsem poslala už dávno, tak teď je foto ;-):-K
Díky Jani za recept :yes:, budu určitě opakovat :-)

no jasně že ukládám a vyzkouším, bodík + je samozřejmostí

mlsoun: Tak to mne mrzí! Ale mám radost, že chutnalo :-)

Fantazie udělal jsem a pomalu na mě nezůstalo ani sousto díky :yes::yes::yes:

:-D Tohle dělám a máme moc rádi. Jen nedávám žampiony. Zkoušela jsem to i s kuřecími stehny vykoštěnými, taky moc dobrý :yes::-D

:yes::yes::yes:

Dělávám to bez žampionů,ty mi k tomu zelí moc nepasují:-8Ale na fotce jídlo vypadá moc dobře:-K:-p:yes:

Navir: děkuji :-)

Jana Remkova: Jani, dělám něco podobného, říkám tomu kastrolková roštěná, protože dřív jsem to dělávala z roštěnce. Nyní také používám krkovičku a vrstvím to na sebe a nechám zapéct. Na zelí dám krkovici, pokladu anglickou slaninou, kolečky cibule, kolečky klobásy, znovu zelí atd. Někdy tam to zelí nedám a vrstvím maso, cibuli, klobásu (jako na ražniči) podávám s bramborem a tatarkou:-8 Posílám bodík:yes:

Mmelinda::-D:-D:-D:-D:yes: a děkuji:-8

Já mám s recepty od paní Jany jen ty nejlepší zkušenosti (i z Varechy) a tak vždy líčím na vše nové z její kuchyně.....a opět bomba, kterou budu muset vyzkoušet......božínku, už opět slintám.:-))

:-p:-p taková jídla mám ráda, zelí mám, jen ty žampiony jsem včera spotřebovala ;-(:-)):-K

Suzuk::-D:yes:

A já furt co s načatým kysaným zelím :-D Dávám bod a upeču :yes:

Tématické fráze:
pecena krkovice se zampiony, krkovička pečená na kysaném zelí, kuře na zelí se žampiony a slaninou, krkovicka na zeli, pečená krkovice na žampionech, vepřová krkovice pečená na zelí, pečená krkovice, doba pečení krkovice, vepřová krkovička s kuřecími stehny, pečeme krkovici, krkovice se žampiony, pečená krkovice se zelím, jak dlouho se peče krkovice, jak dlouho se pece krkovicka, pečeme krkovičku, pečená krkovice na kysaném zelí, pečeme krkovičku, pečená krkovice na zelí, krkovice na zelí, pomalu pečená krkovice bez vody

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina, klobása pikantní, zelí kysané, žampióny, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu