Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prso s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

2

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 116 kJ /
984 kcal
Bílkoviny95,60 g
Tuky23,60 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 246 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy86,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brusinky namočíme do sklenice s pomerančovou šťávou. Šťávu můžeme použít čerstvě vymačkanou z pomerančů, ale také ji můžeme nahradit kupovanou. Krok 2: Prso opláchneme a osušíme. Do sáčku kápneme olej, párkrát otočíme mlýnkem s kořením a dáme polovinu lístků. Na to položíme prso, znova okořeníme a sáček utáhneme. Maso v něm ještě trochu promasírujeme a vše včetně naložených brusinek dáme do lednice uležet do druhého dne. Krok 3: Pokud budeme mít cestu kolem lednice, můžeme maso v sáčku opět promasírovat. Po uležení prso vyndáme na pracovní desku a delším, úzkým nožem do něj prořízneme hlubokou kapsu. Krok 4: V misce rozmícháme sýr, přidáme polovinu z naložených brusinek, lehce osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme a natlačíme do připravené kapsy. Krok 5: Kapsu zajistíme párátkem a prso pevněji omotáme nití, aby nám při dušení hezky drželo tvar. V hrnci na rozehřátém másle po všech stranách maso prudce osmažíme. Krok 6: Podlijeme pomerančovou šťávou se zbytkem brusinek a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Během dušení hlídáme množství tekutiny a podle potřeby malinko podlíváme. Krok 7: Z měkkého masa odstraníme nitě a párátko a aby nám maso nevychladlo, znova ho vložíme do šťávy ke kraji hrnce. Silným varem šťávu zredukujeme na hustější omáčku. Krok 8: Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a s osmaženým bramborem. Hodí se i hranolky.

Zveřejněno 29. 5. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nemáme jeden velký kus drůbežího masa, klidně můžeme použít dvě kuřecí prsa a do náplně přidat o jeden sýr více.

Na mém dalším experimentu jsme si opět pochutnali a já jsem na přílohu zvolila rychlou papiňákovou verzi, která se k tomuto jídlu báječně hodila.

http://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prso s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjYJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prso s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

varilamyskakasicku:suslajda:Děkuji:-K:-K

:-p;-):yes:

Další krása z Drahuščiny kuchyně:yes::yes:

Marcela:Dana61:Děvčata děkuji:-Ka jestli vyzkoušíte,uděláte mi velkou radost:-*

to je zase úžasná bašta:yes::-D určitě vyzkouším, ale musím dokoupit brusinky;-)

Tak to určitě udělám v sobotu pro návštěvu.:-K

Tématické fráze:
kuřecí plátky na brusinkach, kruti prso s brusinkami, kuřecí s brusinkami, recepty s brusinkami, kureci na brusinkach, kuřecí na na brusinkách, kureci prsa recepty, ohnive kure recept kureci stehynka, kuřecí kapsa s brusinkami, marcely kuřecí prsa, drahuščiny recepty, kureci prsa na brusinkach, kruti prso na brusinkach, kuřecí prsa s brusinkami a se smetanou, kuřecí prsa s brusinkami a se smetanou, s brusinkami maso recepty, kuřecí prsa na brusinkach s hermelínem, kuřecí prsa plněné brusinkami a sýrem, kuřecí plněná prsa brusinkami, recept kuřecí prsa

Suroviny:
prsa kuřecí, šťáva pomerančová, brusinky sušené, sýr smetanový, rozmarýn, chilli paprika čerstvá, olej, máslo, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu