Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové pagáče trochu jinak

Škvarkové pagáče jsou křehké a voňavé slané pečivo, které je tradiční pochoutkou slovenské a maďarské kuchyně. Jemné vrstvy těsta proložené křupavými škvarky dokonale dokonale vláčné pagáče, které se rozplývají na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby kynutí a odležení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby kynutí a odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 236 kJ /
4 598 kcal
Bílkoviny124,57 g
Tuky208,24 g
Vláknina25,15 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 7,38 g
Sůl18,14 g
Sacharidy536,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv si dáme oživiť droždie asi do 100 ml vlažného mlieka a cukru. Zmiešame múky, zamiešame soľ, pridáme jogurt, víno, vzkypené droždie. Postupne pridávame mlieko podľa potreby, vypracujeme relatívne tuhé cesto, necháme kysnúť asi hodinu (cesto ochutnáme, má byť výrazne slané, neslané pagáče nie sú chutné). Krok 2: Potom vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, potrieme mletými škvarkami, ktoré sme výrazne osolili, môžeme do nich zamiešať aj čierne korenie. Natreté cesto preložíme - na tretiny, pozri foto, potom na poly. Necháme prikryté stáť cca 30 minút (ja zvyknem nechať priklopené veľkou misou, v ktorej miesim). Znovu vyvaľkáme na 1 cm, potrieme 2 lyžicami zmäknutého sádla. Znovu prekladáme a necháme znovu stáť 30 min prikryté. Krok 3: Potom vyvaľkáme na hrúbku cca 2 cm, nožom spravíme mriežku, vykrajujeme pagáče okrúhle - klasický tvar, alebo nožom na štvorce. Ukladáme na peč. papier, alebo fóliu, necháme neprikryté asi 20 min. kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200 stupňov asi 15 minút, nepečieme príliš dlho, aby sa nevysušovali.

TIP: Škvarkové placky- jak je připravit tak, aby byly nadýchané

Zveřejněno 30. 5. 2014

Poznámka autora magdalenka

Obyčajne pagáče pečiem pri rôznych akciách, v rámci pohostenia k vínu, alebo aj k sýtej polievke (boršč, kapustnica a pod.).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáče trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rr8O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáče trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rr8O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Veronika.Hrozna: Mandličky to len vylepšili... ja keď robím také jemnejšie, maslové pagáče, vtedy zvyknem prilepiť mandľu alebo aj polovicu vlašského orecha. Moja zlatá teta to robila, tak si na ňu vždy spomeniem.

magdalenka:Už som piekla dávno,ale až dnes som pridala fotečku. Boli vynikajúce,iba som navrch dala sparenú mandličku.
:-p:-K

amalia:Ty ma vieš potešiť...vďaka. Zdravím teba i tvoju rodinu.:-K

magdalenka, nabudúce robím z dvojitej dávky;-)moji chlapi ti ďakujú;-) aj ja:-K:yes::yes::yes::yes:

Frantiska: vďaka...:-K

chvali v tomto případě se chváli recept, ne fotka :)testo vypada moc dobře celozrnnou zitnou jsem ještě v pagacich nejedla

Lada: Ak by niekto recept vyskúšal, mala by som veľkú radosť...budeš to ty?
Nad mojimi fotkami sa však určite neplesá.

Já bych moc ocenila,kdyby jste místo chvály nad obrázkem ,napsali komentář o tom,že jste recept vyzkoušeli a pak teprve chválili.Děkuji:-)

Jana Remkova:;-)

Jak já bych si dala:-p:yes:

Teší ma, že vás recept zaujal.:-K

Magduška, super :yes:;-)

Miluji škvarkové placky, magduška jsou úžasné:yes::yes:

:-p:yes::-K

:-p:-p

Tématické fráze:
škvarkové pagáče, škvarkové pagáče z domácí pekárny, škvarkové pagáčky slovenské, domaci pagace, škvarkové pagáčky, recept na škvarkové pagáčky, škvarkové pagáčky z domácí pekárny, škvarkové pagáčiky, domaci pekarna pagače, recept na škvarkové pagáče, domácí škvarkové pagáče, slané pagače, škvarkové pagáče z pekarny, škvarkove pagače v domaci pekarne, škvarkové recepty, pagacky z domácí pekárny, pagače pekárna, pagáče v pekárně, škvarkové pagáčky z pekárny, pagáče recept

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka celozrnná, cukr, droždí čerstvé, mléko, jogurt bílý, víno bílé, sůl, škvarky, sůl, pepř mletý, sádlo, vejce

Přidat fotografie receptu