Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pro grilování kotlety nařízneme u kosti, aby se lépe propekly a několikrát je nařízneme i po obvodu, aby při grilování zůstaly ploché a nekroutily se. Krok 2: Naporcované kotlety mírně naklepeme, potřeme olejem, smíchaným s dijonskou hořčicí, zalijeme je červeným vínem, zasypeme větvičkami rozmarýnu, tymiánu a libečku a přidáme pár kuliček jalovce, mletý bobkový list ( můžeme přidat i česnek nebo kečup). Krok 3: Kotlety složíme do marinády tak, marináda pokrývala zcela povrch masa a necháme je dostatečně dlouho proležet v chladu na několik hodin, dávám na 4 - 6 hodin, ale jinak podle každého. Kotlety jsou po grilování křehčí. Nesolíme je, protože by zbytečně pouštěly šťávu, lepší je solit až když jsou zcela hotové. Krok 4: Můžeme je ještě i poprášit malinko kořením, jako uzenou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Koření se při odležení pak pěkně vsákne svou chutí do masa. Krok 5: Před grilováním marinádu z masa setřeme - osušíme kotlety, aby nám marináda nestékala. Kotlety při grilování touto marinádou potíráme, grilujeme z obou stran. Krok 6: Protože grilů je celá řada, je obtížné stanovit přesnou dobu grilování kotlet, ale většinou stačí 8- 10 minut po každé straně. Správně ugrilované kotlety mají zhnědlou kůrku a uvnitř jsou narůžovělé, maso musí být propečené Hotové kotlety, posolíme, opepříme a ihned podáváme.

Můžeme je připravit i při grilování v alobalu. Grilované kotlety podáváme s bramborovým salátem z grilovaných omytých nových brambor ve slupce podle Pohlreicha. Může být ke grilovaným kotletám podáván tento salát jak teplý, tak studený. Jinak je maso dobré podáváné jen tak s pečivem a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 1. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNg4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNg4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

:-p:yes::-K

Ivi, zrovna jsem si na zítra naložila kotlety na gril, do sice jiné marinády, ale vždycky je to masíčko moc dobré. Máš to pěkný, tak 5.bod

joj, přenádherný pohled:yes::-D o mňamce jako takové vůbec nepochybuji;-)

Tématické fráze:
kotleta na grilu, vepřová kotleta na grilu, kotlety na grilu, vepřové kotlety podle pohlreicha, vepřové kotlety na grilu, vepřová kotleta na gril, kotleta pohlreich, kotleta na gril, vepřová kotleta s kostí na grilu, vepřové kotlety na gril, vepřové kotlety v marinádě, marináda na kotlety, grilování - marináda na kotlety, vepřové kotlety na grilu recepty, vepřová kotleta, kotleta podle pohlreich, recepty z vepřové kotlety pohlreich, marináda na vepřové kotlety, grilovaná kotleta pohlreich, kotlety na gril

Suroviny:
kotleta, jalovec, bobkový list mletý, sůl hrubá, pepř, olej, hořčice dijonská, libeček, rozmarýn, tymián, víno červené

Přidat fotografie receptu