Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakedín

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 251 kJ /
1 016 kcal
Bílkoviny79,55 g
Tuky26,77 g
Vláknina32,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,22 g
Sůl13,71 g
Sacharidy100,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šmakoun nakrájíme na větší kousky, aby se nám při vaření nerozpadal. Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a krátce orestujeme šmakouna. Jakmile nám začne zlátnout, zasypeme paprikou a kmínem, vše promícháme. Krok 3: Zakysané zelí pokrájíme (není nutné) a spolu s nálevem přidáme do kastrolu. Krok 4: Zalijeme vývarem, promícháme a necháme 15 minut dusit pod pokličkou. Krok 5: Nyní už jen zbývá přidat prolisovaný česnek, zahustit hraškou a případně můžete dosladit, pokud nemáte rádi tolik kyselé. A máme hotovo. Můžete podávat s přílohou, ale já ho mám nejraději jen tak samotný.

Zveřejněno 5. 6. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Máte rádi kysané zelí a Šmakouna? V tom případě je pro vás tento recept jako stvořený, protože dnes jsem si pro vás připravila jeden ze symbolů maďarské kuchyně, samozřejmě v upravené verzi, které odpovídá název. V Maďarsku se mu říká Székelygulyas, v Čechách byste ho ale pod originálním názvem hledali jen stěží. Někteří Maďaři zase říkají, že je podobný jejich Kolozsvár káposzta, tedy kološvárskému zelí. Jisté je jen jedno: s maďarským městem Szeged nemá nic společného. Teď hurá do vaření!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakedín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E1K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakedín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E1K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Magdalena: Šmakoun zoženieš v predajniach zdravej výživy, popozeraj sa, ktorú máš najbližšie. Je vynikajúci :yes:
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi... ;-)

Magdalena 6. 6. 2014 06:03
rada by som recept vyskusala no neviem kde zozeniem na Slovensku ten smakoun ,ani sajnu o tom co to moze byt.:-?:-?:-?:-?

Majka8: Každému chutná a vyhovuje něco jiného ;-) Já třeba hrašku nemusím na obalování, ale takhle na zahuštění mi tam vůbec nevadí. Co se týče Šmakouna, tak je to dobrá varianta pro mou dceru, která moc nechce jíst maso ani zeleninu :-//

Tom Beyk:A dobře děláš,vyzkoušela jsem oboje a nic mně zrovna neoslovilo:-)je tu několik receptů ze šmakouna,tak snad jen ty tousty,ty jsou dobrý,hraška,no co dodat,koupila jsem velké balení a teď pátrám jak ho zužitkovat,jen jedno jídlo bylo celkem chutný,jinak nic moc....není fakt na klasiku,tyhle jídla mně chlap nechce.

Díky za odpvědi. :-//...asi zůstanu u bůčku:-p

Tom Beyk: Jak už je tu zmíněno, šmakoun je zpracovaný vaječný bílek http://www.smacker.cz/ a hraška se dá sehnat v každém obchodě se zdravou výživou i v Globusu. Je to vlastně směs na obalování, zahušťování apod.

To vypadá moc hezky :-)
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku. :-)

Myslel jsem, že všechno vím a znám, všude jsem byl dvakrát a vono néé.:-O:-(. ...símtě co to je ten šmakoun a hraška??? Já si myslím, že to musí bejt šmakovací:-*:-D
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?

Já se Šmakounem neumím, tak ráda vyzkouším! Tohle mi chutná, jen si to přečtu:-) :-K

pipre: Často:-O??? Tak sem s ním:-)!!!

Dobrý nápad. Já šmakouna připravuji často, takže určitě vyzkouším i tento recept:yes:+

Tématické fráze:
segedin ze smakouna, příloha ke kološvárskému na zelí, co je šmakoun, obalovací směs na bůček, šmakoun recepty, jak zahustit hraskou zelí, recept šmakoun zelí, smakoun a kysane zeli

Suroviny:
šmakoun mexico, cibule, zelí kysané, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, olej olivový, česnek, kmín drcený, hraška, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu