Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 539 kJ / 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,03 g |
Tuky | 14,28 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme.
Krok 2: Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale nedořízneme až ke konci. Necháme si od konce cca 2cm masa vcelku.
Krok 3: Na každý díl masa dáme po dvou lístcích rozmarýnu a po jednom plátku uzeného boku.
Krok 4: Takto připravené maso zapleteme do copánku a na konci zajistíme párátkem, nebo kouskem špičaté špejle.
Krok 5: Krkovičkové copánky důkladně obalíme v marinádě a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Krok 6: Poté rozehřejeme troubu.
Krok 7: Na pánvi v rozehřátém oleji zprudka osmahneme copánky a hlavičky lahůdkových cibulek.
Krok 8: Vše přendáme do zapékací mísy a podlijeme vývarem, kterým jsme vypláchli pánvičku s výpekem.
Krok 9: Přiklopíme víkem, dáme do předehřáté trouby a na 3/4výkon pečeme 15minut.
Krok 10: Poté copánky ve šťávě otočíme, poklademe plátky másla, opět přiklopíme víkem a troubu ubereme na poloviční výkon. Používám plynovou troubu.
Krok 11: Pečeme 30 minut. Na talíři copánky přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby osolíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.
Zveřejněno 7. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v copánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8R1
Moje poznámka
Krkovička v copánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8R1
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
bůček igelitový,
copánkový bůček,
krkovice recept,
copánky z masa,
krkovička recepty,
krkovice recepty,
krkovička recept,
vepřové copánky,
krkovička,
recepty z krkovice,
česnekové copánky,
copankoví buček,
copánky z bůčku,
vepřový copánek z krkovice,
bučkove copánky recept,
copánky z vepřového masa,
marinada na copanky z bucku,
jak připravit plátek krkovičky,
krkovice na rozmarýnu,
copánky ze shora
Suroviny:
krkovice vepřová,
bok uzený,
rozmarýn čerstvý,
marináda bbq,
olej,
cibule lahůdková,
kost hovězí morková,
máslo,
sůl
Komentáře (15)