Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhací chlebík (Pull Apart Bread)

Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem. Upečený uštipujeme plátek po plátku a pochutnáváme si do posledního drobečku.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 40 min

190 min (150 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 529 kJ /
2 517 kcal
Bílkoviny54,66 g
Tuky100,46 g
Vláknina19,89 g
Cholesterol 191 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy339,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, cukru, trochy hladké mouky (vše odebrané z odváženého množství) a všeho droždí uděláme kvásek, který je třeba nechat asi 15–20 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho, zakryté proti osychání, asi hodinu nakynout. Krok 3: Pak ho propracujeme a na vále rozválíme na obdélník (přibližně 30x50 cm), potřeme ho rozpuštěným máslem, smíchaným s rozetřeným česnekem a posypeme drobně nakrájenými bylinkami a strouhaným sýrem. Krok 4: Plát podélně rozřízneme na 5 pruhů, naskládáme je na sebe a nařežeme na 6 dílků (trochu to připomíná krájení domácích širokých nudlí). Tyto čtvercové "balíčky" pak naskládáme do formy nastojato, pěkně jeden za druhým (forma by měla být dobře vymazaná tukem nebo vyložená pečicím papírem či fólií). Krok 5: Necháme vykynout, a pokud zbyla troška rozpuštěného másla, potřeme jím chleba svrchu. Krok 6: Upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 190 °C po dobu 30–40 minut - každá trouba peče jinak a trhací chléb musí být upečený, ale ne dotvrda a vysušený. Krok 7: Hotový chléb vytáhneme z formy, necháme prochladnout a ještě vlažný už můžeme nabízet.

TIP: Chyby při zadělávání kynutého těsta

Zveřejněno 10. 6. 2014

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Chleba voněl až ven, před dům. A zmizel tak rychle, že nestát opodál použitá chlebová forma, možná bych zapochybovala, že se něco peklo... Vlastně - nezapochybovala bych. Ta nádherná vůně nám doma, přes všechna otevřená okna, zůstala až do večera.

Těsto jsem míchala robotem, z výše uvedené dávky - pekla jsem ve formě na chleba (taková větší forma na biskupský chleba).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhací chlebík (Pull Apart Bread)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xN9q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhací chlebík (Pull Apart Bread)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xN9q

Komentáře (42)

Beruska1305: - a to je nejlepší vizitka dobrého kuchaře (vás), že? :-) Prázdný talíř po jídle potěší vždycky.

Děkuji za skvely recept. Upeceno, hned snezeno 😍

Recept podle Cathleen nikdy nezklame. Dneska upečeno. Všechno jsem si připravila, když už jsem vše měla naskládáno ve formě vykoukl na mně strouhaný sýr, takže jsem ho tam cpala dodatečně, proto není moc úhledný.;-)

dnes jsem pekla, výborný, dala jsem rozmarýn, tymián a místo másla bazalkový olivový olej....zmizel rychle, ale vyfotit jsem ho stihla, tak si dovoluji přidat foto a samozřejmě bod :yes::-):-K

Výýýborný chlebík, přidala jsem na malé kostičky i kousek slaniny, je jasný, že tím se nic nezkazí :-D Dneska peču druhý a bereme na grilovačku. :yes: povedl se tak přidávám i foto:-D

Pouzina: už jsem viděla, moc pěkné, děkuji :-K
A příjemné posezení s přáteli!:-)

A je v troubě, když se povede , přidám i foto :-) :-8

Lenka: díky:-K jasně, že je variabilní. Tenhle je vlastně první s míchanými moukami, laděný spíš směrem k chlebu.
Do té doby jsem potkávala tyhle chleby jen z hladké mouky, zadělané mlékem, s vajíčkem a máslem v těstě - prostě takové slané buchétky;-)

Výborný recept, doporučuji..a snese i různé obměny, co se týče použité mouky, náplně.

Vynikající. Pekl jsem včera a zmizel během zpěvu oslavných chorálů za patnáct minut (3 lidi), dnešní zatím chládne a mladí se šli projít, takže exekuce proběhne po návratu:-K

Tak tento výborný chlebík peču celkem pravidelně,vždy když koupím gorgonzolu;-) Bylinky sypu jaké zrovna mám po ruce:-8 Protože už jsem líná,tak na chleba používám slunečnicovou směs chleba z lidlu-a ještě uhnětenou v pekárně :-D Chlebík naskládám do bábofkové formy a rodina už po mně jinou bábovku než tuto nechce:-D Bodík poslaný už dávno:yes:

Sarovka: díky:-8 taky ho musím brzo udělat!

Ivo, děkuji za výborný recept:-K:yes: Chléb je výborný, voňavý a krásný. Okouzlil nejen rodinu, ale i kamarády, takže jsem ho rozhodně nepekla naposledy :-)

:-):yes:

cathleen: Ony už ty bylinky samy o sobě z něj udělají voňavý chlebíček, takže koupím jiný sýr a dám se do toho :-)

pipre: určitě. Jen nebude tak moc voňavý, ale výborný bude stopro ;-)

Tématické fráze:
trhaný chléb, trhany chleba, česnekový trhací chlebíček, zapečený trhací chléb, slaný trhací chléb, slaný trhací chleba, česnekový chléb trhací, slaný trhací koláč, trhací koláč, dobroty od maryny, trhaný česnekový chleba, česnekový trhací chléb, trhaci chleb se sýrem, trhany chlebík, opičí chléb slaný recept, opičí chleba, trhaný chléb s česnekem, recept na trhany chleb, zapečený trhaný chléb, trhací cheba

Suroviny:
voda, olej, sůl, cukr, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, máslo, česnek, bylinky, sýr tvrdý, tuk

Přidat fotografie receptu