Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr podle Petra Voka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 628 kJ /
2 301 kcal
Bílkoviny128,88 g
Tuky195,36 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 597 mg
Sodík 331 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy6,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra osolíme, potřeme utřeným česnekem s kayenským pepřem a necháme hodinku odstát. Krok 2: Pak dílky kapra obalíme ve směsi hladké mouky, papriky a solamylu. Krok 3: Na pánev dáme plátky slaniny, trošku oleje a máslo. Krok 4: Necháme zahřát a poklademe porce kapra. Krok 5: Smažíme z obou stran dorůžova, porce pak zdobíme opečenou slaninou. Podáváme s bramborem, popřípadě zeleninovým salátem

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 15. 6. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recepty od Dony

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr podle Petra Voka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zQP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr podle Petra Voka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zQP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Jak je možné, že Petr Vok, který se narodil 1611 používal Solamyl? :no:

Jana Dorazinová-Remková: Jo, běžný úzus. Kdysi jsem měla oblíbenou restauraci v Praze na Starém Městě, jmenovala se U Golema. Vařili výborně a podle názvů jejich jídel jste si mohli zopakovat dějiny 16. století, hemžili se jmény jako Rudolf II., Golem a možná i Petr Vok se našel. Rozhodně se však nedá říct, že by připravovali historická jídla, to ani náhodou. Pak přišly davy turistů a zaplavily Staré Město i původní židovskou čtvrť. Ceny se zvedly a dějiny připomínající názvy zmizely ..... Je to škoda.

Zobrazit 6 starších odpovědí

Mmelinda:;-)

...jistě "mňamózní"!!!!!!!Což je mi u paní Jany jasné:yes:

myslím, že to bude dobré i na rybě z moře - určitě udělám až se mi rybář vrátí - posílám bodík

:-p:-p:-p mám ráda ryby všechny :-p:yes::yes::-K

sunny.sofi: No, jeho žena nesnáší pach ryb, tak je může spracovávat, jen když ona je v práci, nebo raději vůbec a pokud ano, tak jedí jen karbanátky z ryb. No, takže mám rybky zadarmo :-)

Jana Remkova: Tak toho souseda závidím;-):-D:-D

Je fakt moc dobrý. Mám teď možnost si kapra dělat častěji. jeden soused už neví, co s nimi, tak jsem moc ráda :-)

Jednoduché, krásné, určitě moc dobré:yes::-p:yes: +2
Uložím a zkusím:-p

Tak to se mi moc líbí:-K:yes: Kapra mám ráda.:-p

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
kapr podle pana voka, kapr pana voka, recept na kapra nejlepší, koláče petra voka, nejlepší recept na kapra, vepřový řizek podle petra voka, kapr dle pana voka, kapr dle voka, kapr voka, platek pana voka, vepřový plátek podle petra voka, nejlepší kapr, vepřový plátek podle petra voka, kapr recepty, kapr ala petr vok, plátek petra voka, kapr recept na pana voka, kapr petr vok, vepřový plátek petra voka, kapr nejlepší recepty

Suroviny:
kapr, olej, máslo, česnek, pepř cayenský, paprika sušená sladká, solamyl, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu