Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z pýchavky

Když najdete pýchavku máte postaráno o jídlo pro celou rozvětvenou rodinu, neboť tato houba dorůstá do hmotnosti několika kilogramů. Pokud jí osmažíte jako řízek, ani k ní nemusíte vařit přílohu.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houbu nakrájíme, oloupeme tužší obal. Krok 2: Osolíme a obalíme jako klasický řízek v hladké mouce, vejcích a ve strouhance. Krok 3: Na mírném ohni smažíme na pánvi dorůžova. Krok 4: Podáváme s brambory a tatarkou.

TIP: Jak připravit pýchavku

Zveřejněno 16. 6. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Schválně neudávám množství surovin, jelikož velikost houby může být různá. Já měla 2 kg. Je to takový recept-nerecept. Já jsem zde nenašla nic podobného, jen guláš.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z pýchavky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o973

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z pýchavky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o973

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Pochutnali jsme si????

Vařím pýchavkový krém (polívka) s bílým vínem. Ano, delikatesa! Nejen řízkama živ je houbař :-)

Stáňa: Stáňo, nezávidím... letos mi houby už lezou i ušima ;-) I když pýchavka byla pouze 1x :-D

téměř každý den máme přísun pýchavky od bratránka.. už nám řízky z pýchavky lezou i ušima..ale mňamka. Rostou na místním golfovém hřišti kde pracuje.. seká greeny :D. Vozí to už autem aby se mu to vešlo ve velkých pytlích, můžem si vybírat,která se nám víc líbí:-p(naposledy ze 12ti kousků cca po 30-40cm v prům.),, někdo závidí? :D)))

aanicka:;-)

Luxusní, takhle je pýchavka nejlepší!:-p

Veronika.Hrozna: Hýýýčkáám!! :-D

Jana Remkova: Neprovokuj,ano! Co já bych dala ,za takového souseda:
Musíš si ho hýčkat! :-D

Ty nej,nej nejdokonalejší řízky z hub.škoda jen,že se dá málokdy sehnat :(

Ivana Ch:;-)

Taky už jsem je dělala, a udělala bych je zas, ale kde vzít tu pýchavku :-p:-p:-p:yes:

Ach jo, jen kdyby už začaly růst!:yes:

Nikdy jsem nezkoušela:-8, což jak vidím je velká chyba;-) Krásný a lákavý :yes:

tyhle řízečky milujeme:yes::-D ale, kde je brát, když louky,kde rostly rozorali a ve hvozdech nám je spapkají zahrádkáři:-D tak si budu muset počkat až na lesní houby;-)

zuzun: Bedla je na řízek rozhodně bezkonkurenční!! :-) Ale člověk má vyzkoušet všechno :-). Jedna věc u těchto řízků. Jsou skvělé teplé :-)

Tématické fráze:
smažená pýchavka, řízky z píchavky, smažená píchavka, pychavka, rizek z pychavky, pychavka recept, pychavka recepty, pichavka řízky, pýchavka jako řízek, příprava pýchavky, pýchavka smažená, řízky z pýchavek, jak připravit pýchavku, pýchavka řízek, řízek z píchavky, pýchavka na řízek, pichavka recept, jak pripravit píchavku, recepty z pýchavky, recept na pýchavku

Suroviny:
houba pýchavka, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, mléko, olej

Přidat fotografie receptu