Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mátovo - meduňkový cukr

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Lístky natrháme na menší kousky a spolu s cukrem třeme v hrubším hmoždíři. Chvíli to trvá, musíte mít trochu trpělivosti. Já jsem ve finále ještě malinko projela tyčovým mixérem, ale ne moc nebo z toho bude ve finále cukr moučkový :-)

Zveřejněno 18. 6. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Není to samozřejmě recept jako takový, spíš taková rada, jak ovonět cukr a ozvláštnit s ním nějaký dezert.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátovo - meduňkový cukr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7z8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátovo - meduňkový cukr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7z8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

sunny.sofi:Zatím ho mám týden uzavřený ve skleničce, nevlhne, tak myslím, že ještě vydrží déle.

Máty a meduňky mám plnou zahradu, takže se mi nápad moc líbí:yes:
Ale mám dotaz - jak dlouho takový cukr vydrží? Díky:-K

zuzun: Aha, tak děkuju, budu muset tedy dát víc cukru, i když se mu snažím vyhýbat. Nebo tedy méně bylinek ;-):yes:

spagetka: Rekla bych hodne odvazne! Ja ji pouzivam (krom caje)zasadne a pouze do slanych" receptu. Dat ho(salvejovy cukr) na strudl ci bublaninu bych asi nemele odvahu, ale vime, ze chute jsou ruzne..... Mimo jine, bylinkove cukry pouzivam zasadne jen za syrova.

Zizalko, Jamie Oliver delal jen matovy a presne jak rika Tejaja, nejdriv rozmrvil bylinky a pak pridaval cukr dokud to nebylo suche. Toho cukru to chtelo docela hodne, on totiz asi saje, kdyz je v prevaze. Zatim jsem to sama nezkousela, cukr nepouzivam, ale premyslela jsem nad stevii

Jitkas: jitko, s šalvějí do štrůdlů, bublanin hlavně s jablky a borůvkami;-);-) šalvěj tam má nekonečné kouzlo

spagetka: Salvejovy cukr? Zajimave, opravdu neznam, kde ho pouzivas?

tejaja: Zkusit to můžu ;-)

zizala: Jarka, a čo tak utrieť najprv čisté bylinky a cukor pridať až neskůr, aby sa netrel cukor dlho spolu s bylinkami.;-)

1974andrea: To by bylo možné. Ona je poměrně šťavnatá. Postup mám stejný jako Ty, ale jakmile začnu třít, cukr zvlhne :-/

zizala:Zkus dát cukr na chvilku vychladit do ledničky. Je fakt, že i množství bylinek to ovlivní, čerstvé mají v sobě dost šťávy. Kamarádka mi i poradila dávat sušené bylinky, ne čerstvé, ale v období čerstvých dávám jim přednost.

zizala:A jaký máš postup? Možná ta bazalka má více silic, tak je vlhčí. Nevím. S tou jsem to nezkoušela.

Já mám ráda kombinaci máty a bazalky. Ale přiznám se, že se mi nedaří sypký cukr, vždycky se mi ten cukr rozpustí a je kašovitý. Chuťově je skvělý :yes: Dávám moc bylinek nebo čím to je?

Já takto obměňuju diacukr na pečení a je to fakt výborná vychytávka, ani už nevím, od koho jsem tu radu získala.:yes::yes::yes::yes:, mohou se dát jakékoli jiné bylinky (šalvěj,levandule...);-):-p:yes::yes:

:-KHezké a voňavé:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
mátovo meduňkový sirup, mátovo meduňkový sirup recept, medunkovy med, voňavá meduňkovy sirup, medunkovy kolac, mátovomeduňkový sirup, mátovo meduňková šťáva, bylinky v cukru recept, medunkový sirup za syrova, mátovo-meduňkový sirup vařený, diacukr na peceni, sirup z máty za syrova, meduňkový stava, meduňkový med recept, matovo salvejovy sirup, meduňkvý cukr, mátovo-meduňkový sirup, mátovomedunkový sirup recepty, domácí matovo medunkovy sirup, jak dlouho vydrží cukr

Suroviny:
cukr krystal, meduňka, máta

Přidat fotografie receptu