Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Při procházce si u cesty, nebo na louce, můžeme natrhat listy jitrocele. Známe ho převážně jako léčivou bylinku, jenž má široké využití. Nyní si ho ovšem připravíme v kuchyni rovnou k jídlu. A to naslano nebo na sladko.

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 484 kJ /
1 072 kcal
Bílkoviny54,43 g
Tuky24,31 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 803 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy156,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy jitrocele omyjeme a necháme řádně okapat. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou, přidáme sýr. Těstíčko nesolíme nebo jen velmi málo. Necháme asi půl hodiny odležet. Krok 2: Podle potřeby zahustíme moukou, těstíčko nesmí z listů stékat. Příliš husté těstíčko je zase po usmažení tvrdé. Krok 3: Listy jitrocele namáčíme v těstíčku a smažíme v oleji. Necháme okapat na ubrousku.

TIP: Jitrocel - oblíbené recepty

Zveřejněno 27. 6. 2014

Poznámka autorky zizala

Základní pravidlo při sběru bylin je to, že sbíráme na čistých lokalitách. O jitroceli kopinatém a další moje recepty zde:

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Poznámka: Když vynecháte sýr, můžete po usmažení listy obalit ve skořicovém cukru. Takto na sladko upravený jitrocel je též moc dobrý a chutná hlavně dětem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7Wx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7Wx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tonja:
Jj, máte recht...
...ale s kosmaticí se to srovnat nedá, že :-)

buffalo: Květy dýní (cuket) v těstíčku a smažené - to je italská specialita, v sezóně v Itálii dost rozšířená.

:-OTo by mě nenapadlo,zajímavý recept:-p+:yes:

Davam jitrocelove listy do salatu, urcite vyzkousim i smazene v testicku, dobry napad, doposud jsem takto delala jen listy salveje.

Žasnu a jásám. Na to jsem zapomněl z dětství úplně:-)):-))Můj obdiv největší:yes::yes::yes::yes::yes:

Velmi zajímavý receptík,to by mi nenapadlo:-8:yes:+

takto lze obalovat i nakvetlá poupata dýní, denivek, listy boraga aj.

No to je v čudu,byla ho plná zahrada a dnes chlap posekal,takže jitrocel nebude:-//

maris: :-) Já vím, psala jsem Ti pod recept o tom jitrocelu, teď jsem to znovu četla. Já mám medvědího česneku pořád málo. Na smažení nezbývá :-O Jitrocelu mám plnou louku :-))

Děkuji za milé komentáře i ostatním :-):-K

To bych mohla vyzkoušet, dělala jsem medvědí česnek v těstíčku, tak proč ne jitrocel;-):-):yes:+

To se mě líbí, ještě tak tady v okolí sehnat tu čistou lokalitu.:yes::yes:

Zajímavý recept:-O jitrocel by mě nenapadl takto udělat:-S,ale určitě někdy vyzkouším;-):-K

Znám z dětství, babička dělala i klasický trojobal jako na řízky, ale mně tohle těstíčko vždycky chutnalo víc :-p:-p:yes::yes:
Jen to čisté prostředí dnes najít, zas nemůžeme ty bylinky tahat půl dne v batohu, na to jsou moc křehounké. I když mě kdysi děda poradil, že mám mít sebou sklenici s vodou a dávat do té vody, ale upřímně, nedělám to. Seberu a mažu domů :-D:-D:-D

Tématické fráze:
sběr jitrocelu, obalovany jitrocel, recepty jitrocel, denivky recept, listy jitrocelu, sbíráme recepty, jitrocel recepty, denivky recepty, list jitrocelu, podobne jitrocelu

Suroviny:
jitrocel, olej, vejce, mléko, mouka polohrubá, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu