Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozcuchaná nevěsta II

Naše babičky znaly spoustu způsobů, jak z pár obyčejných surovin vykouzlit vynikající jídlo. Stejně tak je tomu u dezertu, ve kterém zapečeme vrstvy vařených brambor smíchaných s moukou a jablek se skořicí. Podle způsobu přípravy brambor se tento dezert někdy nazývá natřásanka.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 701 kJ /
5 187 kcal
Bílkoviny100,38 g
Tuky240,35 g
Vláknina55,60 g
Cholesterol 2,02 g
Sodík 760 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy627,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vál posypeme polovinu mouky, na ni nastrouháme oloupané vařené brambory, které zasypeme druhou polovinou mouky. Směs pak protřásáme rukama tak, aby se brambory obalily a vytvořily tzv. drcenku. Krok 2: Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo. Krok 3: Do důkladně máslem vymazaného pekáče střídavě prokládáme brambory a jablka zasypaná skořicí a cukrem. Poslední vrstvu tvoří brambory. Krok 4: Povrch zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme. Krok 5: Vejce rozšleháme se smetanou a zalijeme jimi rozpečený pokrm a dopečeme do červena.

TIP: Jakou smetanu zvolit pro zapékání

Zveřejněno 27. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozcuchaná nevěsta II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kk9R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozcuchaná nevěsta II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kk9R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Takhle natřásané brambory s moukou dělám naslano, s kysaným zelím. Ukládám na vyzkoušení, nasladko je to lákavé :-p:yes:

Toto vyzerá skvele...:yes:

Jikotka::-D:-D:-D:yes::yes::yes: a že trošku chutná jako žemlovka?

No a já se zase rozhodla recept použít inspirovaná tvou Babiččinou rozcuchankou :-D:-D:-D:yes::yes:

Jéé, Jiřinko, tohle mám uložené v naší kuchařce jako Natřásanka :-D:-D:-D:-D a víš že včera, když jsem hledala něco takovéhoto, tak jsem se rozhodovala právě mezi tímto receptem a tou Rozcuchankou? Každopádně :yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p

Tématické fráze:
rozcuchaná nevěsta, natřásanka, recept rozcuchaná nevěsta, tncz nova nevesty, rozcuchaná nevěsta recept, recept na rozcuchanou nevěstu, bramborová natřásanka, pokrm rozcuchaná nevesta, natřásanka recept, rozcuchaná princezna, roscuchaná nevěsta recept, babiččina rozcuchanka, rozcuchanka, tncz nova včera, rozcuxhana princetna, natřásanda, tecept na roscuchanou nevestu, recept na rozcuchanou princeznu, rozcuchaná nevěsta, natrasane brambory se zelim

Suroviny:
brambory, jablko, vejce, cukr, mouka hrubá, máslo, skořice, smetana, tuk

Přidat fotografie receptu